REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Kaltinamieji 17-metės nužudymo byloje (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Vilniaus apygardos teisme penktadienio popietę pradėta iš esmės nagrinėti itin žiaurių 17-metės budelių baudžiamoji byla. Atvertus šią bylą sugrįžta į šių metų pradžios įvykius Naujoje Vilnioje, kuomet nužudytos paauglės kūnas rastas numestas Vilnios upėje.

29

Vilniaus apygardos teisme penktadienio popietę pradėta iš esmės nagrinėti itin žiaurių 17-metės budelių baudžiamoji byla. Atvertus šią bylą sugrįžta į šių metų pradžios įvykius Naujoje Vilnioje, kuomet nužudytos paauglės kūnas rastas numestas Vilnios upėje.

REKLAMA

Nors prieš posėdį šio teismo atstovė spaudai teigė, kad byla turėtų būti nagrinėjama viešai, tačiau vėliau buvo patenkintas prokurorų prašymas dėl uždaro posėdžio. Tačiau visuomenė bent jau gali išvysti šių trijų Lietuvą savo cinišku nusikaltimu pašiurpinusių asmenų nuotraukas.

Į teisiamųjų suolą sėdo trys kaltinamieji – Pavelas Volodko, Marius Blaževičius ir Julija Samoilenko. Visi jie yra gimę 1997-1998 metais. Tiesa, bylos nagrinėjimo pradžios suimtas laukė vienintelis P. Volodko. Kitiems dviem buvo pritaikytas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kas jiems gresia?

Kaltinimai šioje byloje yra pateikti pagal keturis Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso straipsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Asmenys yra teisiami dėl nužudymo, dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo bei dėl nepranešimo apie nusikaltimą.

REKLAMA

Tikėtina, kad rimčiausi kaltinimai dėl nužudymo yra pareikšti tik P. Volodko, kuris ir buvo laikomas suimtu visą šį laikotarpį.

Primename, kad tas, kas nužudė bejėgiškos būklės žmogų, kankindamas ar kitaip itin žiauriai bei siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą yra baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Už nepranešimą apie nusikaltimą asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Ieškota, kaip dingusi be žinios

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad 17-metė mergina pradingo 2019 m. sausio 21-ąją, kai iš globos namų Ozo gatvėje išėjo į kolegiją Žirmūnuose. Pastarąjį pusmetį „Sos vaikų kaime“ gyvenusi 17-metė atgal taip ir nebesugrįžo. Vasario 1-ąją sostinės pareigūnai dėl šio nusikaltimo sulaikė du jaunuolius (gimusius 1997 m. ir 1998 m.) ir merginą (gimusią 1998 m.).

Tik tada pasitvirtino pats žiauriausias įvykių scenarijus – įtariamieji patvirtino, kad mergina nužudyta. Bet surasti iš pradžių trimis peilio dūriais nužudytos, o po to nuo tilto į upę įmestos 17-metės kūną pavyko tik po kelių dienų – vasario 5-ąją. Kaip paaiškėjo vėliau, 17-metė su šia kompanija susipažino per socialinius tinklus ir kurį laiką bendravo su jais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas suėmimą iki bylos nagrinėjimo pradžios taikė tik vienam iš trijų įtariamųjų. Kitiems dviem – vaikinui ir merginai – buvo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Nori, kad patirtų skausmą

Prieš šį posėdį tv3.lt kalbėjosi su nužudytos 17-metės seserimi Eva, kuri negailėjo piktų žodžių teisiamiesiems:

„Dievas viską mato ir aš labai tikiuosi, kad jie gaus tai, ko nusipelnė. Jei ne dabar, tai gal po metų ar kelių... Meldžiuosi, kad jie gautų tokius pačius žiaurius išgyvenimus ir tokį patį didelį skausmą...“

Moteris pridūrė, kad mirties bausmė būtų lengviausia išeitis, kuri jų galėtų laukti...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų