REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors rytais jau spaudžia šaltukas ir apšąla automobilių langai, vienas mūsų ministrų, pasirodo, į darbą kas dieną keliauja dviračiu. Sako, taip kovojantis su stresu ir aplenkiantis kamščius. Tiesa, net jei ir važiuosite greta – jo greičiausiai nepažinsite, nes veidą jis prisidengia kaklaskare. 

Nors rytais jau spaudžia šaltukas ir apšąla automobilių langai, vienas mūsų ministrų, pasirodo, į darbą kas dieną keliauja dviračiu. Sako, taip kovojantis su stresu ir aplenkiantis kamščius. Tiesa, net jei ir važiuosite greta – jo greičiausiai nepažinsite, nes veidą jis prisidengia kaklaskare. 

REKLAMA

7 val. ryto iš daugiabučio sostinėje išeina krašto apsaugos ministras. Rankose pirštinės, atsuktuvas ir garažo raktai. Sportinė striukė mena dar 1999-uosius, kai Raimundas Karoblis dar dirbo Ženevoje. Ministras rakina garažo duris, bet į automobilį nesėda – traukia dviratį.

Dar kuprinėje tvarkingi batai, marškiniai ir kostiumas.

„Brolis prieš dešimtmetį padovanojo, dešimtmetį su trupučiu, turbūt, 40 m jubiliejaus proga. Jis yra rinktas Lietuvoje iš detalių, neblogai surinktas. Net nežinau. Kainos tuo metu neįsivaizdavau, galėjo būti apie 1000 Lt turbūt, sakykim, tuo metu“, – pasakoja krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Bet juk ne tai svarbiausia, sako jis:

„Reikia judėti ir daugiau nuimti stresą. Tai du tokie dalykai. Tiesiog iš ryto po visų pasiruošimų 10 km. Jei vakare išeina dar 10 km – vis tiek kažkaip susidėlioja tos mintys struktūrizuotai.“

REKLAMA
REKLAMA

Ir ministras pasileidžia kiemais. Sako, kad infrastruktūra gera Lietuvoje.

Ministras sveikata nesiskundžia, bet sako nesantis „super-sveikuolis“, kartais tenka rūpintis kraujospūdžiu, cholesteroliu. Bet dviratis padeda. Jis pasiekia katedros aikštę ir už minutės – ministerija ir paskutinė stotelė – vidinis kiemas:

REKLAMA

„Štai ir kelionės pabaiga. Dabar dušas ir kostiumas. 9,6 km. Laikas 29 min. 58 sek. Kiek racionalu su automobiliu lyginant, patys matėt.“

Ministras prisipažįsta iki galo savimi dar nepasirūpinantis – nedėvi šalmo. O prieš savaitę dėl to kelionė į darbą beveik nesibaigė liūdnai:

„Pamačiau, kad jau šaka klius ir galiu sužaloti padangą galiu pradurti. Stabtelėjau ir verčiausi.“

O ministerijos darbuotojai jau baigia priprasti prie išties nekasdienio vaizdo – koridoriais į dušą ir iš jo keliaujančio ministro su šlepetėmis.

„Ministras stengiasi būti sveikas ir mums visiems rodo pavyzdį“, – mano ministro padejėja Rita.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų nesusitinkam, nes ministras kažkaip labai ankstyvas yra“, – teigia ministerijos darbuotojas Bartas.

Ir štai po kelių minučių 51-ienų ministras jau kviečia į savo kabinetą pasipuošęs kostiumu. Tiesa toli gražu ne visi ministrų kabineto nariai į darbą vyksta ne tik sveikatindamiesi, bet ir tausodami gamtą. Dauguma sako neturintys tokios galimybės, bet sveikina kolegos iniciatyvą.

„Na, aš manau, kad kiekvienas renkasi streso valdymo būdą pagal save. Tai, kas yra mieliau. Man geriausias streso malšinimo būdas, tai yra buvimas su šeima“, – pasakoja finansų ministras Vilius Šapoka.

„Gyvename už miesto, ne mieste, tai du vaikus nuvežu į mokyklą ir du į darželį tuo pačiu automobiliu, o paskui ir iki darbo atvažiuoju savo automobiliu“, – kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į darbą man būtų važiuoti per 20 km. Tikrai ko gero…  Nors kartais galvoju, kad būna pikai tokie – gal ir greičiau būtų, jeigu oras leistų“, – sako švietimo mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Sveikatos apsaugos ministras iš Seimo viešbučio į darbą keliauja pėstute ir sako, kad dviratininkų mūsuose galėtų būti daugiau.

„Yra visokių tokių ir praktinių klausimų: nusiprausti ar yra kur atvažiavus į darbą, pasidėti dviratį saugiai. Bet kuo toliau, tuo daugiau darboviečių tam prisitaiko“, – pasakoja sveikatos ministras Aurelijus Veryga.

Į darbą dviračiu važiuodavo ir buvęs Aplinkos ministras Kęstutis Navickas, o iš ministerijos į Vyriausybę, Seimą – lakstydavo paspirtuku. Elektrinį paspirtuką darbo metu naudojo ir buvęs Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų