REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaužyta ranka, nuo smūgio į nosį įstumtas dantukas. Tokius sužalojimus vienoje sostinės mokykloje patyrė devynmetė mergaitė. Į mokyklą atvykusi mergaitės mama pasibaisėjo – mokyklos darbuotojai atsisakė iškviesti greitąją pagalbą.

Sulaužyta ranka, nuo smūgio į nosį įstumtas dantukas. Tokius sužalojimus vienoje sostinės mokykloje patyrė devynmetė mergaitė. Į mokyklą atvykusi mergaitės mama pasibaisėjo – mokyklos darbuotojai atsisakė iškviesti greitąją pagalbą.

REKLAMA

Portalą tv3.lt pasiekė mokykloje sužalotos mergaitės šeimos laiškas. Artimieji tvirtina, kad mokyklos darbuotojai sunkiai sužalotai mergaitei nesuteikė būtinosios pagalbos. Šeimos teigimu, mergaitė iki šiol yra su ištinusiu veidu, sumuštu dantimi ir sugipsuota ranka.

Mokykla nekvietė greitosios

Kaip rašoma laiške, devynmetės mergaitės tėtis sulaukė skambučio iš mokytojos. Ji pasakė, kad kažkas nutiko vaikui ir tėvams reikia skubiai atvykti pasiimti vaiką.

„Tėtis tai išgirdęs iškart sakė, jog kviestu greitąją, tačiau mokytoja tik pasakė, jog negali kviesti greitosios be tėvų. Tėtis pakeltu tonu pasakė, jog yra informuotas ir sutinka, jog iškviestų greitąją, tačiau mokytoja tik pakartojo, jog atvyktų skubiai pasiimti vaiko“, – teigia mergaitės artimieji.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės tėtis paskambino žmonai, kuri tuo metu buvo namuose. Moteris skubiai nulėkė į mokyklą, kuri yra kelių minučių atstumu nuo šeimos namų.

REKLAMA

„Mama ją (mergaitę – aut. past.) pamačiusi patyrė šoką“, – tvirtina mergaitės artimieji.

Mergaitė sėdėjo kruvina, kraujas plūdo iš nosies ir burnos, rūbai buvo ištepti krauju. Mama prašė mokyklos seselės ir mokytojos, kad jos iškviestų greitąją pagalbą.

„Tačiau jos nesutiko, teigdamos, jog dėl dantų greitoji nevažiuoja“, – rašoma portalo tv3.lt gautame laiške.

Prireikė operacijos

Mama, apžiūrėjusi vaiką, pamatė, kad mergaitei trūksta priekinio dantuko.  Kadangi mokyklos darbuotojos nesutiko iškviesti greitosios pagalbos, mama paprašė iškviesti taksi, kad pati galėtų nuvykti į ligoninę. Nuvykus į gydymo įstaigą, mergaitė mamai pradėjo pasakoti, kas nutiko mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Pertraukos metu klasiokė mergaitei pakišo koją, o mergaitei griūnant, dar ją pastūmė. Devynmetė trenkėsi veidu į radiatorių.

Gydytojai padarė rentgeno nuotrauką. Išaiškėjo, kad priekinis dantis nuo smūgio buvo įstumtas į nosį, dėl to mergaitei prireikė operacijos.

Artimieji tvirtina, kad dėl šio įvykio kreipėsi į policiją. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai portalui tv3.lt patvirtino, kad mergaitės šeimos pareiškimas gautas ir įvykis tiriamas.

Vyksta mokyklos tyrimas

Portalas tv3.lt susisiekė su Vilniaus Medeinos pradinės mokyklos, mokymo įstaigos, kuriame įvyko incidentas, direktoriumi Virginijumi Moliu. Pašnekovas patvirtino, kad toks įvykis mokykloje buvo. Direktoriaus teigimu, mokykloje sudaryta darbo komisija, kuri tiria šį įvykį.

Tačiau V. Molis teigė, kad tyrimo rezultatai bus pateikti tik mergaitės tėvams ir žiniasklaida su tyrimo išvadomis supažindinta nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų