REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos policija ieško buvusio banko „Danske“ vietos padalinio vadovo Aivaro Rehės, paskutinį kartą matyto Taline pirmadienį ryte.

Estijos policija ieško buvusio banko „Danske“ vietos padalinio vadovo Aivaro Rehės, paskutinį kartą matyto Taline pirmadienį ryte.

REKLAMA

Pareigūnai paprašė visuomenės pagalbos, ieškodami 56 vyro, nurodė Policijos ir sienos apsaugos tarnyba.

A. Rehe pirmadienį ryte išėjo iš namų Talino šiaurės rytiniame Piritos rajone. Verslininko artimieji sakė neturį jokių žinių apie jo buvimo vietą.

„Dingusiojo paieškas sutelkėme jo namo apylinkėse, kur jis dažniausiai vaikštinėdavo“, – sakė Talino policijos operacijų vadas Valdas Pederis ir pridūrė, kad teisėsauga turi priežasčių manyti, jog A. Rehe gyvybei iškilęs pavojus.

Pasak V. Poterio, paieškose dalyvavo apie 40 žmonių, iš jų apie pusė – savanoriai, bet aktyvioji operacijos fazė vėlai vakare buvo sustabdyta, kol prašvis. Pareigūnai pasitelkė dresuotą šunį ir bepilotes skraidykles.

REKLAMA
REKLAMA

A. Rehe, vadovavęs „Danske Bank“ Estijos padaliniui, kai jame, kaip įtariama, per neskaidrias operacijas 2007–2015 metais buvo išplauta apie 200 mlrd. eurų, šių metų kovą interviu dienraščiui „Postimees“ sakė, kad jaučiasi esąs atsakingas, bet taip pat įsitikinęs, kad banko priemonės prieš pinigų plovimą tuo metu buvo pakankamos.

REKLAMA

2017 metų lapkritį dėl „Danske“ Estijos padalinio veiklos buvo iškelta baudžiamoji byla. Estijos generalinė prokuratūra patvirtino „Postimees“, kad A. Rehe nebuvo pareikšta jokių įtarimų ir kad jis nėra niekaip siejamas su baudžiamuoju tyrimu dėl šio banko veiklos.

Iki šiol įtarimai dėl didelio masto pinigų plovimo yra pareikšti apie 10 buvusių „Danske“ darbuotojų. Vienas asmuo yra įtariamas paėmęs kyšį, o dar vienas – padėjęs perduoti kyšį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų