REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotraukos su alkoholiu ir pripučiama moterimi socialinio tinklo paskyroje. Tuo dalijasi kandidatas į žemės ūkio viceministrus seimo nario Petro Čimbaro sūnus Modestas. Valdantieji palieka pačiam ministrui A. Palioniui spręsti, ar įdarbinti savo komandoje šį 24 metų jaunuolį. Vieniems kliūna jo amžius, antriems- nepatinka patirties stoka. Dar kitiems nepriimtinos ir prieštaringai vertinamos nuotraukos.

Nuotraukos su alkoholiu ir pripučiama moterimi socialinio tinklo paskyroje. Tuo dalijasi kandidatas į žemės ūkio viceministrus seimo nario Petro Čimbaro sūnus Modestas. Valdantieji palieka pačiam ministrui A. Palioniui spręsti, ar įdarbinti savo komandoje šį 24 metų jaunuolį. Vieniems kliūna jo amžius, antriems- nepatinka patirties stoka. Dar kitiems nepriimtinos ir prieštaringai vertinamos nuotraukos.

REKLAMA

Nuotraukose užfiksuotas Seimo nario Petro Čimbaro sūnus Modestas, kurį žemės ūkio ministras A. Palionis ketina skirti žemės ūkio ministru. Jaunuolis savo profilyje instagrame ne kartą dalijosi vaizdais su įvairia žemės ūkio produkcija, kur degustuoja ir vertina miežių bei apynių derliaus kokybę. Matomas ir kitas lietuviškas žemės ūkio produktas – trejos devynerios. Daugiau nuotraukų – galerijoje.

Tiesa, nuotraukoms pakliuvus į viešumą atsirado abejojančių, ar žemės ūkio produkcija taip besidomintis ir verslo studijas užsienyje baigęs 24 metų jaunuolis yra tinkamiausias kandidatas į šiltą žemės ūkio viceministro kėdę? Kaip tik tokia laisva vieta atsirado žemės ūkio ministro A. Palionio komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamatytumėte jaunimą instragramuose, feiskukuose, ko gero, pas visus rastumėte kažkokių nuotraukų. Vakar gimtadienis, tai šiandien jau esu alkoholikas, taip? O jeigu tais laikas, kai man buvo 18-19 jei būtų tokios nuotraukos, feisbukai, instragramai, ko gero, irgi nelabai nustebtumėt. Jūs irgi jaunas buvot, alaus neragavot ar už kampo cigaretės neparūkėt?“ – mano Seimo narys, socialdarbietis Petras Čimbaras.

REKLAMA

Ar skirs partiečio seimūno Petro Čimbaro sūnų Modestą viceministru, ministras A. Palionis dar neatskleidžia. Šiuo metu jis vieši Helsinkyje ir į telefono skambučius neatsiliepia. Tuo metu kiti P. Čimbaro partiečiai nieko blogo nemato, jei viceministru taptų lietuviškos baltos mišrainės nuotraukomis instagrame besidalijantis seimūno sūnus Modestas. Beje, seimūno Rimanto Sinkevičiaus vadovaujamame Ekonomikos komitete jaunasis M. Čimbaras vasarą jau atliko praktiką.

„Kokias ten nuotraukas įsideda, čia turbūt žmogaus moralės, draugų rato reikalai. Jos nusikaltimo požymių jokių nerodo, jei žiūrėti teisiškai. Pagrindinis dalykas – kvalifikacija, patirtis, išsilavinimas, žinojimas, mokėjimas atlikti pareigas“, – sako Seimo narys, socialdarbietis Rimantas Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką, čia pirmas kartas? Pas mus visą laiką taip vyksta. Nieko čia naujo nėra. Jei kas nors gali apšmeižti, tą ir padaro. Aš tikiuosi, Palionis atsižvelgs. Gal pakalbės, gal paklaus, iš kur nuotraukos, ką jos reiškia. Ar karjerai galėtų trukdyti ministro apsisprendimas“, – teigia socialdarbiečių lyderis Gediminas Kirkilas.

O štai blaivininkas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tokio viceministro nenorėtų:

„Amžius dar nieko nesako apie žmogų. Dėl alkoholinių gėrimų vartojimo – pasirinkimo klausimas ministro. Ar jis nori tokį turėti savo komandoje, ar ne. Aš nenorėčiau, bet aš esu sveikatos ministras. Pagal tam tikrus kriterijus žmones renkuosi, kurie turi būti su tam tikru elgesio modeliu, pavyzdžiu, asmenine elgsena stengtis pademonstruoti sveikos gyvensenos elementus. Bet šiuo atveju šnekame ne apie sveikatos apsaugos ministeriją. Žmogaus pasirinkimo teisė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai opozicija įtaria, kad neturintis patirties, vos 24 metų Seimo nario sūnus atsakingas pareigas ministerijoje gali gauti už tėvo lojalumą socialdarbiečiams.

„Keistai atrodo, kai sako, kad siuntė CV visiems, o štai gavo ministras, pagalvojo, kad labai geras kandidatas ir 24 m. jaunuolį įdarbina. Atrodo keistai. O nuotraukos apie užklasinę veiklą, užsiėmimus jaunystėje, turbūt kiekvienas turim panašių nuotraukų ir pagal tai spręsti apie žmogų nebūtų tinkama“, – kalbėjo Seimo narys, konservatorius Mykolas Majauskas.

„Galvojant apie pareigas, atsakomybę, apie tai, kokį įvaizdį sukursi apie save, teks imtis rimtų darbų. Solidumo tai neprideda. Gal ne veltui tos kalbos sklinda, kad galbūt ši pozicija buvo kaip atsidėkojimas – sūnus gauna pareigas“, – pasakoja Seimo narė, konservatorė Agnė Bilotaitė.

REKLAMA

„Jei į viešumą, turbūt paties valia, įdėtos įdomesnių pasilinksminimų nuotraukos. Turbūt su politiko statusu, aukštas pareigas kaip viceministro, Seimo nario, ministro einančiu, nelabai suderinamas toks įvaizdis“, – mano Seimo narys, konservatorius Paulius Saudargas.

Užsienyje verslo mokslus baigęs Modestas Čimbaras pastarąjį pusmetį atsakingai ruošėsi karjerai valstybės tarnyboje. Jis jau praktikavosi ne tik Seime, bet ir socialdarbiečių frakcijos nario Lino Linkevičiaus vadovaujamoje Užsienio reikalų ministerijoje – Europos Sąjungos departamente.

Pirmadienį, apie 18 val., paskelbta, kad žemės ūkio ministras A. Palionis savo sprendimą dėl M. Čimbaro atšaukia, rašo vz.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų