REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Jonavos rajone esančiame Bukonių kaime gyvenančių globėjų šeimos pabėgusi šešiolikmetė grįžo į globėjų šeimą. Vaiko teisių atstovai portalui tv3.lt patvirtino, kad tokį norą pareiškė pati paauglė.

Iš Jonavos rajone esančiame Bukonių kaime gyvenančių globėjų šeimos pabėgusi šešiolikmetė grįžo į globėjų šeimą. Vaiko teisių atstovai portalui tv3.lt patvirtino, kad tokį norą pareiškė pati paauglė.

REKLAMA

Ketvirtadienį portalas tv3.lt rašė, kad nuo globėjų pabėgusi šešiolikmetė atsidūrė vaikų globos įstaigoje. Paauglė tvirtino, kad globėjai smurtauja prieš ją ir kitus globotinius, namuose nuolat girtaujama.

Pabėgusios merginos sesuo baiminosi, kad apie tragiškas sąlygas namuose prakalbusi mergina gali būti grąžinta atgal. Globėjas kaltinimus neigė, o globos įstaiga, kurioje buvo atsidūrusi paauglė, situacijos nekomentavo.

Atsiklausė paauglės norų

Kaip portalui tv3.lt teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Kauno apskrityje Ramunė Liubinaitė, Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius dėl atvejo Jonavos rajone penktadienį ryte inicijavo neeilinę nuolatinėje globoje esančio vaiko globos peržiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Liubinaitės, peržiūroje dalyvavo pati paauglė.

„Vaiko teisių specialistų pagrindinis tikslas šiandien buvo išsiaiškinti, kokio sprendimo tikisi pats vaikas, koks jam pačiam būtų geriausias“, – sakė vaiko teisių atstovė.

REKLAMA

R. Liubinaitės teigimu, šešiolikmetė pati pareiškė norą grįžti pas globėjus.

„Todėl iš karto po globos peržiūros vaikas grįžo ne į globos namus, bet pas globėjus. Šeimai buvo teikiama ir toliau bus teikiama pagalba“, – tv3.lt tvirtino R. Liubinaitė.

Nepavyksta susisiekti su seserimi

Ketvirtadienį šešiolikmetės paauglės pilnametė sesuo Ramunė (vardas pakeistas) portalui tv3.lt pasakojo, kad jos sesuo globėjų šeimoje patiria smurtą, globėjai girtauja. Mergina tai, kad jos sesuo grįžta pas globėjus, sužinojo iš portalo tv3.lt žurnalisto.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek su sese kalbėjome, ji pas dabartinius globėjus grįžti nenorėjo“, – tvirtino Ramunė.

Mergina teigė, kad su seserimi susisiekti nepavyksta kelias dienas. Ketvirtadienį mergina svarstė, kad galbūt globos įstaigos darbuotojai atėmė iš paauglės telefoną.

Vaikų teisių specialistai portalui tv3.lt teigė, kad tokioje situacijoje kaip ši, iš merginos telefonas negalėjo būti atimtas ir ji turėjo galimybę susisiekti su savo seserimi.

„Tai nėra kažkoks areštas. Galbūt mergina buvo šoko būsenoje“, – kalbėjo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis.

Ketvirtadienį į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja Ramunė, kuri pasakojo, kad jos šešiolikmetė sesuo pabėgo iš globėjų šeimos. Mergina pasakojo, kad globėjas bandė iš paauglės atimti telefoną, vijosi ir grasino sumušti. Pasak Ramunės, globėjų šeimoje gyvena septyni vaikai, prieš juos yra smurtaujama, o globėjai kasdien girtauja.

Portalas tv3.lt susisiekė su paauglės globėju ir jis visą informaciją neigė. Vaiko teisių atstovai ketvirtadienį atsisakė plačiau komentuoti situacijos, tačiau patvirtino, kad globėjų šeimoje atliekamas patikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų