REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas narplioja keturioms slaugytojoms tragiškai pasibaigusios avarijos pakaunėje aplinkybes. Jos metu dvi moterys žuvo, kitos dvi – sužalotos. Kaltinamoji savo atsakomybės kratosi. 

Teismas narplioja keturioms slaugytojoms tragiškai pasibaigusios avarijos pakaunėje aplinkybes. Jos metu dvi moterys žuvo, kitos dvi – sužalotos. Kaltinamoji savo atsakomybės kratosi. 

REKLAMA

Teismas atverčia siaubingos avarijos, įvykusios pernai lapkritį ties Vaišvydava, bylą. Tąkart tragiškoje kaktomušoje žuvo dvi iš keturių slaugytojų, vykusių iš Kauno į Alytų. Štai į teismą renkasi žuvusių moterų gedintys artimieji. Sesers tuomet netekusios moterys nesulaiko ašarų. Jas stebina avarijos kaltininkės pozicija.

„Mes – įsivaizduokit mūsų, ką mes galim pasakyt, netekę sesės“, – sako žuvusios sesuo Aušra.

„Žmogus jaučiasi nekaltas, jūs įsivaizduokit…visiškai situacijos nesuvokimas ir nesupratimas, ką padarė, žeminimas, nepagarba mirusiam, labai labai liūdna“, – pasakoja žuvusios sesuo Kristina.

REKLAMA
REKLAMA

Kitos žuvusiosios vyras negali pratarti nė žodžio. Sako kalbėti apie tai vis dar labai sunku. Tąkart į avariją taip pat patekusi, laimė, gyva likusi, tačiau pusmetį įvairius sužalojimus besigydžiusi Ugnė sako, kad buvusią nelaimę prisiminti skaudu.

REKLAMA

„Lūžo ranka, daugybiniai sumušimai, šešis mėnesius buvau nedarbinga. Į mokslus“, – teigia nukentėjusi avarijoje Ugnė.

„Tai yra stresas didžiulis, šiam momentui labai sudėtinga bylos aplinkybes pasakyti, gal tada vėliau galės pakomentuoti. Nukentėjusioji yra pateikusi ieškinį, jis prijungtas prie bylos ir teismas spręs“, – teigia nukentėjusiosios advokatė Gitana Butrimienė.

Kaltinimai dėl siaubingos avarijos pareikšti Indrai Mačiulienei, kuri tą dieną vairavo išnuomotą „Opelį“, šiuo išvažiavusi į priešpriešinio eismo juostą rėžėsi į „Škodą Oktavią“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji kaltės nepripažįsta o šio teismo posėdžio metu ji atsisakė duoti parodymus“, – kalbėjo prokuroras Mindaugas Šukys.

Prieš posėdį ji nesutiko kalbėtis ir su žurnalistais

„Aš nesišnekėsiu su jumis apie nieką“, – rėžė kaltinamoji Indra Mačiulienė.

Po posėdžio, matyt, patarta teisininkų, savo poziciją švelnina.

„Noriu pareikšti užuojautą, žuvo mylimi žmonės, tai dėl to skaudu ir liūdna, kaltės aš nepripažįstu, nesu kalta tai tik tiek“, – sako I. Mačiulienė.

Nuo avarijos jau prabėgo kone metai. Tad kodėl nebandė su žuvusiųjų artimaisiais susisiekti ir pareikšti jiems užuojautos anksčiau, kaltinamoji teisinasi – nebuvus progos. Sako ilgai sirgusi, o teisme jautusi stresą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos advokatas tikina, kad byloje trūksta I. Mačiulienės kaltės įrodymų, o avarijos ekpertizė atlikta aplaidžiai

„Kaltinamoji kaltės nepripažįsta, byloje trūksta kaltės įrodymų,iš kur gavo tą greitį, žinių nėra“, – teigia kaltinamosios advokatas Dalius Gintautas.

Kaltinamajai pateikti didžiuliai ieškiniai. Jų suma – apie 155 tūkstančiai eurų. Be to, pagal įstatymus, moteriai gresia iki 8-erių metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų