REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl kraujavimo į smegenis ketvirtadienio vakarą į Kauno ligoninę pristatytas dviejų mėnesių kūdikis.

Dėl kraujavimo į smegenis ketvirtadienio vakarą į Kauno ligoninę pristatytas dviejų mėnesių kūdikis.

REKLAMA

Kaip pranešė vietos policija, kūdikis į ligoninę atvežtas iš Žemaičių plente esančio buto.

Aplinkybės tikslinamos. 

Kauno apskrities Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė Ieva Daukšienė BNS sakė, kad pranešimą apie įvykį vaiko teisių specialistai gavo iš policijos.

„Šiuo metu bendraujama su medikais ir policijos pareigūnais, renkama informacija apie įvykį“, – teigė I. Daukšienė.

Kai paaiškės daugiau detalių, bus vertinamas grėsmės vaikui lygis.

Atstovės teigimu, šeima tarnybai anksčiau nebuvo žinoma. 

Naujienų portalas tv3.lt vakar rašė apie dar vieną atvejį, kai medikų rankose atsidūrė dviejų su puse mėnesio naujagimė. Jai nustatytas kraujo išsiliejimas į smegenis. Vaiko teisių tarnybai šeima nėra žinoma. Policijos pirminiais duomenimis mergytė galėjo būti supurtyta. Medikai aiškinasi kraujavimo priežastis. Iš Šiaulių mergytė nugabenta į Kauno klinikas.

Dviejų su puse mėnesio naujagimė mergytė į Šiaulių Moters ir vaiko klinikas pristatyta antradienį, apie aštuntą valandą vakaro. Jai buvo prasidėję traukuliai, nustatytas kraujavimas į smegenis. Išorinių smurto žymių medikai teigia nepastebėję. Aiškinasi visas galimas priežastis: nuo vidinių iki išorinių. Mergytė skubiai iš Šiaulių buvo išvežta į Kauno klinikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mergaitė paguldyta į intensyvios terapijos skyrių dėl sunkios būklės, dėl besikartojančių traukulių ir trinkančios sąmonės. Atlikus papildomus tyrimus, galvos kompiuterinę tomogramą, buvo rasti daugybiniai pakraujavimai į smegenis“, – pasakojo Moters ir vaiko klinikos vadovo pavaduotoja Dr. Margarita Valūnienė.

REKLAMA

Vaiko teisių tarnyba pradėjo tyrimą. Šiaulių skyriaus atstovė sako, kad šeima iki šiol tarnybai nebuvo žinoma ir nuo detalesnių komentarų susilaiko. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo. Mergytės šeima teisėsaugai nebuvo žinoma, apklausti tėvų pareigūnai kol kas dar negalėjo, nes šie yra Kaune, prie savo vaikelio. Pirminiais duomenimis, mergytė galėjo būti supurtyta.

„Pirminiais duomenimis, tai namuose buvo vienas tėvas ir jis pastebėjo, kad mergytė pasidarė nerami, paėmė ją ant rankų ir prasidėjo traukuliai. Tai yra tokia pirminė informacija. Su Vaikų teisių tarnyba mūsų pareigūnai irgi bendravo ir mes gavome tokią informaciją, kad jiems ši šeima iki šiol buvo nežinoma“, – teigia Šiaulių AVPK atstovė Gaila Smagriūnienė.

Kokia vaiko būklė, medikai nedatilzuoja. Gydytojų teigimu, tokio amžiaus kūdikiui, priežasčių dėl kraujavimo gali būti daug ir įvairių. Kraujavimą galėjo lemti ir liga, auglys ar kitos medicininės priežastys, kurias šiuo metu stengiamasi nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų