REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesinių sąjungų atstovai sako gavę prezidento Gitano Nausėdos pažadą, kad jis teiks įstatymo pataisas, kurios viešuosiuose pirkimuose numatys prioritetą kolektyvines sutartis turinčioms įmonėms.

Profesinių sąjungų atstovai sako gavę prezidento Gitano Nausėdos pažadą, kad jis teiks įstatymo pataisas, kurios viešuosiuose pirkimuose numatys prioritetą kolektyvines sutartis turinčioms įmonėms.

REKLAMA

Profesinės sąjungos pasveikino prezidento siūlymus dėl didesnio kapitalo apmokestinimo ir laisvadienio suteikimo vieną vaiką auginantiems tėvams, tačiau išsakė susirūpinimą dėl siūlymų lėčiau mažinti darbo mokesčius. 

„Mus labai pradžiugino prezidentas dėl Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimo, kai jis pažadėjo ir jau sakė teiks siūlymą dėl pačių viešųjų pirkimų, kad pagaliau įmonės, kurios socialiai yra atsakingos ir turi kolektyvines sutartis, turės tam tikrą prioritetinę tvarką laimėti viešuosius pirkimus“, – žurnalistams po susitikimo su prezidentu sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

„Tai yra tas siekis, kurio profesinės sąjungos ilgai siekia, ir pagaliau kažkas iš tikrųjų išgirdo ir padėjo mums šitam sunkiam kely“, – pridūrė ji. 

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, prezidentas taip pat pažadėjo bendradarbiauti sprendžiant klausimą dėl kolektyvinių derybų. I. Ruginienės teigimu, privačioje sferoje beveik neįmanoma sudaryti kolektyvinių sutarčių. 

REKLAMA

Susitikime taip pat aptarti prezidento siūlymai dėl papildomų laisvadienių suteikimo, mokestinių reformų. 

„Mūsų vienintelė baimė, kurią turime, kad idėjos arba siūlymai nenugultų stalčiuje ir nevirstų tik idėja, norėtume, kad tai virstų realiais įstatymų pakeitimais. Matome tendenciją, kai Vyriausybė labai džiugiai priėmė idėją dėl NPD lėtinimo, tačiau absoliučiai vengia kalbėti apie kapitalo apmokestinimą“, – sakė I. Ruginienė. 

Anot jos, profsąjungų atstovai prezidentui išreiškė abejonę dėl neapmokestinamų pajamų dydžio (NPD) sulėtinimo. Profsąjungų teigimu, mažiausiai uždirbantys neturėtų kaišioti spragų biudžete – reikėtų susikoncentruoti ties kapitalo apmokestinimu ir įvesti didesnius progresinius mokesčius kitoms pajamoms.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat aptartos Darbo kodekso pataisos, Darbo tarybų santykis su profsąjungomis, laisvai samdomų darbuotojų ir trečiųjų šalių piliečių klausimai. 

„Freelancerių Lietuvoje vis daugėja, ir žmonės tampa socialiai neapsaugoti. Taip pat apie trečiųjų šalių piliečius kalbėjome, kad jie irgi yra absoliučiai neapsaugoti, yra grėsmė dempinguoti mūsų piliečių atlyginimus, kad yra tokia tendencija, kad darbdaviai labai nori keisti mūsų darbuotojus su trečiųjų šalių piliečiais“, – sakė I. Ruginienė. 

Susitikime dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos bei profesinių sąjungų „Solidarumas“ ir „Sandrauga“ atstovai.

Trečiadienį G. Nausėda taip pat susitinka su Lietuvos darbdavių, verslo ir pramonininkų konfederacijų, taip pat Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos ir Investuotojų forumo atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų