REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Rokiškio rajono tarybos narys, „darbietis“ Vidmantas Maželis bus teisiamas už rinkėjų papirkinėjimą.

Buvęs Rokiškio rajono tarybos narys, „darbietis“ Vidmantas Maželis bus teisiamas už rinkėjų papirkinėjimą.

REKLAMA

Teismui perduotoje byloje kaltinimai pareikšti dar trims asmenims: dviem jo bendrapartietėms ir vienos jų giminaičiui, trečiadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Bylos duomenimis, per šiemet kovą vykusius rinkimus rinkėjams buvo siūlomi pinigai, kad jie balsuotų už kandidatuojantį į Rokiškio rajono savivaldybės tarybą V. Maželį bei jo remiamą kandidatą į šio rajono merus.

Politikas kaltinamas organizavęs rinkėjų papirkimą, o dvi jo bendrapartietės rokiškėnės D. G. ir N. G. – veikusios kartu su juo. Tyrimo duomenimis, D. G. į šią nusikalstamą veiką galimai įtraukė ir Rokiškio rajone gyvenantį E. J.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas iškart po šį pavasarį vykusių savivaldos rinkimų, pareigūnams gavus duomenų apie galimą rinkėjų papirkimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, V. Maželis prieš kovo 3-iąją vykusius savivaldos rinkimus paprašė N. G. ir D. G. surasti žmonių, kurie už 10 eurų atlygį balsuotų už jo atstovaujamą partiją, o partijos sąraše reitinguotų į priekį jį patį.

REKLAMA

Tyrimą atliekantiems pareigūnams pavyko nustatyti keliolika asmenų, kuriems buvo siūlomi pinigai už „teisingą“ balsavimą.

Manoma, kad analogiškos nusikalstamos veikos buvo vykdomos ir kovo 17-ąją vykstant merų rinkimams.

V. Maželis yra Darbo partijos Rokiškio skyriaus pirmininkas. Darbo partijos būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas BNS sakė, kad V. Maželis yra parašęs prašymą sustabdyti narystę partijoje.

V. Maželis drauge su dar viena į tarybą patekusia „darbiete“ dirbo valdančiojoje daugumoje, tačiau neseniai mandato atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija praėjusį penktadienį patenkino jo prašymą atsistatydinti iš tarybos nario pareigų.

Susisiekus su pačiu politiku, jis BNS tvirtino tarybos nariu nebesantis ir atsisakė komentuoti jam pareikštus kaltinimus.

Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas trečiadienį BNS sakė, jog apie koalicijos partneriui pareikštus kaltinimus informacijos iki šiol neturėjo.

„Viskas kol kas buvo kalbų lygmenyje – kad galbūt, galimai dalyvavo, galimai pirko balsus mano konkurentui antrame ture... Viskas kalbų lygmenyje, bet aš nieko tikslaus, konkretaus nesu matęs, tai man sunku apie tai kalbėti“, – sakė meras.

Jis patvirtino, kad V. Maželis yra laimėjęs konkursą „Rokiškio komunalininko“ direktoriaus pareigoms užimti, tačiau pareigų kol kas dar neina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis dalyvavo konkurse, yra išsiųstos užklausos į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir mes kol neturime atsakymo realiai nieko nežinome. Laukiame informacijos“, – sakė meras.

R. Godeliausko teigimu, sprendimą dėl V. Maželio galimybės eiti pareigas priims bendrovės valdyba.

Rinkėjams galimai buvo žadama sumokėti po penkis eurus, kad jie balsuotų už V. Maželio remiamą kandidatą į Rokiškio rajono savivaldybės merus.

Kelių asmenų kaltinamiesiems papirkti nepavyko, šie atsisakė balsuoti taip, kaip buvo prašomi.

Per kratą įtariamojo E. J. namuose buvo surasti devyni šoviniai, skirti įvairiems graižtviniams ginklams. Kadangi rokiškėnas neturi leidimo jiems laikyti, jam pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Baudžiamasis kodeksas už trukdymą pasinaudoti rinkimų teise numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų