REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji koalicija antradienį ketina pradėti derybas su naująja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ dėl bendradarbiavimo.

Valdančioji koalicija antradienį ketina pradėti derybas su naująja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ dėl bendradarbiavimo.

REKLAMA

„Šiandien turėtų prasidėti frakcijos derybos su koalicija“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, „Lietuvos gerovei“ bus siūloma pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą su valdančiosios koalicijos frakcijomis.

R. Karbauskis teigė siūlysiąs iki gruodžio nekeisti partijos „Tvarka ir teisingumas“ buvimo sąlygų valdančiojoje koalicijoje.

Gruodį planuojamas šios partijos suvažiavimas, per kurį bus sprendžiamas tolesnis jos likimas.

„Su partija pokyčiai turėtų įvykti pagal logiką, kada partija pati apsispręs. Realiai toje frakcijoje yra žmonių, kurie sako, kad yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai ir nežada iš jos išeiti, taip, kaip ir Mišrioje grupėje yra partijos pirmininkas. Logika sako, kad nereikia skubėti iki gruodžio daryti kokių nors pokyčių koalicinėje sutartyje“, – sakė R. Karbauskis.

„Gruodžio mėnesį paaiškės, ar ta naujoji frakcija atstovaus partijai, ar bus kiti sprendimai“, – pridūrė jis.

Pasak valstiečių lyderio, remiantis ta pačia logika, nereikia skubėti ir atleisti tvarkiečių lyderį Remigijų Žemaitaitį iš Seimo pirmininko pavaduotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seime sugriuvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija, o jos pagrindu susikūrė – „Lietuvos gerovei“. Prie penkių tvarkiečių prisidėjo socialdarbiečių frakciją palikęs Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, tvarkiečius palikęs dar anksčiau.

REKLAMA

Naujos frakcijos seniūnų išrinktas buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Partijos frakciją palikę „tvarkiečiai“ kaltino lyderį R. Žemaitaitį vienasmeniškai priimant sprendimus.

Praėjusį trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį „Lietuvos gerovei“ pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų