REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Griaunamas istorinis pastatas (nuotr. facebook.com)

Naujosios Vilnios gyventojus pribloškė griaunamo istorinio restorano pastato vaizdai. Dalis gyventojų stebisi, kodėl užuot pastatą restauravus, jo vietoje išdygs nauja parduotuvė. Būtent senojo pastato vietoje turėtų iškilti nauja „Lidl“ parduotuvė.

6

Naujosios Vilnios gyventojus pribloškė griaunamo istorinio restorano pastato vaizdai. Dalis gyventojų stebisi, kodėl užuot pastatą restauravus, jo vietoje išdygs nauja parduotuvė. Būtent senojo pastato vietoje turėtų iškilti nauja „Lidl“ parduotuvė.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi Naujosios Vilnios bendruomenės pirmininkas Maksimas Zacharovas, kuris piktinosi, kad Naujojoje Vilnioje griaunamas istorinis restorano pastatas, kad jo vietoje išdygtų prekybos centras.

Užvirė diskusijos dėl pastato

M. Zacharovas užfiksavo, kaip rugsėjo 13 dieną pradėtas griauti senasis pastatas Pergalės gatvėje.

„Vilniaus miesto savivaldybė 2017 m. gruodžio 22 d. išdavė leidimą maitinimo paskirties pastato rekonstrukcijai, tačiau ar tai ką matome tikrai rekonstrukcija? Naujosios Vilnios miesto bendruomenė aiškinasi situaciją. Pastatas nėra kultūros paveldo saugomų objektų sąraše. Naujajai Vilniai, kaip buvusiam istoriniam miestui ypatingai svarbu išsaugoti savo istorinį identitetą. Istorinių pastatų nėra gausu, todėl kiekvienas įdomesnis pastatas suteikia šiai vietai savotišką žavesį ir išskirtinumą“, – laiške rašė M. Zacharovas.

REKLAMA
REKLAMA

Griaunamo pastato vaizdai įžiebė diskusijas „Facebook“ grupėje, vienijančioje Naujosios Vilnios gyventojus. Kol vieni piktinosi dėl šių statybos darbų, kiti džiaugėsi, kad apylinkėse nebeliks pastato vaiduoklio.

REKLAMA

„Na jau parduotuvių Naujojoje Vilnioje per akis...“, – piktinosi viena gyventoja.

„Labai gerai, nes atrodė siaubingai ir apleistas jau labai seniai“, – džiaugėsi kitas gyventojas.

„Man gaila, kad neatsirado noro išsaugoti šį pastatą. Nes jis šio rajono istorijos dalis. Kažkodėl nuvažiavę į įvairius užsienius, labai žavimės visokiais senais pastatais. Bet jeigu ten būtų viską griovę kas 50 metų, kažin, ar daug kuo žavėtumėmės“, – svarstė gyventoja.

„Koks siaubas, ar per mažai parduotuvių. Kiekvienoje stotelėje po keturias parduotuves“, – gyventoja.

REKLAMA
REKLAMA

Kritikos pastato griovimui negailėjo ir prezidento Gitano Nausėdos patarėja Regina Statkuvienė. Ji savo „Facebook“ paskyroje pasidalino griaunamo pastato vaizdo įrašu, pridurdama: „Viešų erdvių tvarkymas sostinėje. Čia istorinio pastato rekonstrukcija. Ir kultūrinis etinis žmonių supratimas apie mus supančią aplinką. Pigu ir apgailėtina.

Ruošia naują parduotuvę

Dar šį pavasarį paaiškėjo, kad Naujojoje Vilnioje šalia Pramonės ir Pergalės gatvių turėtų išdygti nauja „Lidl“ parduotuvė. Kaip nurodyta Vilniaus miesto savivaldybei patektuose projektiniuose pasiūlymuose, 0,34 ha sklypas, kuriame ir norima pastatyti prekybos paskirties pastatą su 81 vietos automobilių stovėjimo aikštele, buvo užstatytas, todėl esamus statinius numatoma nugriauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta portalui tv3.lt patvirtino, kad šalia Pramonės ir Pergalės gatvių išdygs nauja „Lild“ parduotuvė, tačiau negalėjo patikslinti, kada planuojama darbų pabaiga.

„Taip, Naujojoje Vilnioje planuojame statyti parduotuvę, tačiau šiuo metu dar nėra jokių konkrečių datų, kada ji galėtų būti pabaiga ir paruošta atidarymui“, – atsakyme tv3.lt rašė V. Lopeta.

Praėjusią savaitę nugriautas Naujosios Vilnios restoranas pastatytas 1958 m. Restoranas priklausė kooperatyvų sąjungai ir išsiskyrė patiekalų įvairove bei kokybe. Tų laikų reklamos viliojo lankytojus dideliu šaltųjų patiekalų, kulinarijos ir konditerijos gaminių asortimentu. Sales puošė neoklasikiniai interjerai, kasdien grojo estradinis orkestras. Antrame aukšte buvo įrengta lauko terasa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų