REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainininkas Vaidotas Baumila kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto, kai internete buvo paskelbta jį ir jo šeimą žeminanti informacija. Tai portalui tv3.lt patvirtino pats dainininkas.

Dainininkas Vaidotas Baumila kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto, kai internete buvo paskelbta jį ir jo šeimą žeminanti informacija. Tai portalui tv3.lt patvirtino pats dainininkas.

REKLAMA

Praėjusią savaitę vienas daug sekėjų „Facebook“ turintis tinklaraštininkas savo paskyroje pasidalino dainininko V. Baumilos nuotraukos montažu ir įrašu, kur rašoma, kad jo tėvas priklauso KGB.

„Obuolys nuo obels“

Taip tinklaraštininkas sureagavo į V. Baumilos išsakytą palaikymą Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus sprendimui nukabinti atminimo lentą Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai.

„Obuolys nuo obels netoli nurieda. Garsusis dainorėlis energingai tęsia tėvuko kagėbisto kovas su Lietuvos patriotais – grasina nuplėšti G. Vėtros lentą ir dar duoti į snukį jos gynėjams. Tikrai nesu šalininkas idėjos, kad vaikai turi atsakyti už tėvų kaltes ar prisiimti jų šlovę. Tėvai tėvais, vaikai vaikais, kiekvienas atsako už savo poelgius ir gauną garbę už savo žygius“, – rašė internautas.

Jis tikina, kad V. Baumilos „tėvukas, liūdnai pagarsėjęs priekabumu ir patyčiomis iš disidentų KGB tardytojas, majoras Baumila, daug metų ištikimai tarnavo okupantams, gindamas sovietinės ideologijos tiesas bei visomis išgalėmis kovodamas su Lietuvos patriotais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ponaitis Vaidotas Baumila, panašu, tęsia tas kovas su Lietuvos patriotais jau šiais laikais – internetuose gindamas Kremliaus Agitpropo tiesas ir Holokausto industrijos naratyvus bei tiesiogiai grasindamas ideologiniams oponentams fiziniu smurtu bei nelegaliais veiksmais!

REKLAMA

„Lietuvos patriotai tam dainorėliui – „debilai“. J. Noreikos atminimo lenta, anot jo „bus nukabinta – teisėtai ar neteisėtai, bet bus“, – toliau rašė internautas.

Kartu su įrašu tinklaraštininkas pasidalino dainininko nuotraukos montažu, kuriame parašyta: „Kodėl raudona? Tėvo garbei. Jis buvo KGB tardytojas. KGBaumila“.

Kreipėsi į prokuratūrą

Pats atlikėjas į internauto pareiškimą sureagavo kreipdamasis į Generalinę prokuratūrą. Nors susilaikė nuo išsamesnių komentarų, V.  Baumila portalui tv3.lt patvirtino, kad jau kreipėsi į teisėsaugą dėl šmeižto. Generalinė prokuratūra nuo komentaro susilaikė, nes V. Baumila nėra viešas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Dar rugsėjo 9 d. dainininkas savo „Facebook“ paskyroje rašė ketinantis tądien kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto prieš jį.

„Mano Tėčio praeitis, už kurią gyvenime jis pilnai atsakė, mane pasiekė, ko ir reikėjo tikėtis. [Internautas], naudodamas mano vardą ir pavardę, gretina mane su raudonarmiečiais ir pila pamazgas ant mano šeimos ir manęs paties. Šiuo postu aktyviai dalijasi visi nacistines pažiūras skleidžiantys, ir naują ekstremaliai dešinių pažiūrų politinę partiją steigiantys politikai. Kursto realybėje nesusivokiančius žmones, kurie rašo man grasinančias žinutes ir visai kaip keikia internetuose.

Turiu pasakyti, kad šiandien kreipiuosi į prokuratūrą, kad mane šmeižianti info būtų nagrinėjama, atskleisti jos kūrėjai, jie būtų nubausti. Po šito posto sulaukiau grasinimų mirti, mano tėvai susilaukė nemažai epitetų jų pusėn“, – rašė V. Baumila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mini tardymus

Lietuvos katalikų bažnyčios kronika yra rašiusi apie KGB tardytojo Baumilos veiklą. Rašoma, kad 1983 m. rugsėjo 30 d. į Vilniaus KGB „pas tardytoją Baumilą iškviestas Bartininkų parapijos klebonas kun. Antanas Liubšys. Saugumietis jį apklausinėjo kaip liudininką kun. Sigito Tamkevičiaus byloje“.

Taip pat rašoma: „rugsėjo 6 d. į Kybartų K. Donelaičio vidurinę mokyklą atvyko Vilniaus KGB darbuotojas Baumila ir direktoriaus kabinete tardė 11 kl. mokinį Romą Žemaitį. Sekė įprastiniai klausimai, liečiantys suimtąjį kleboną kun. Sigitą Tamkevičių. Vaikinas po protokolu nepasirašė. Tą pačią dieną saugumietis Baumila į direktoriaus kabinetą išsikvietė R. Žemaičio brolį dešimtoką Arvydą, tačiau jo pilnai ištardyti nepavyko, nes į direktoriaus kabinetą atėjo berniuko motina“.

1991 m. valstybės laikraštis „Lietuvos aidas“ paskelbė seriją interviu su disidente vienuole Nijole Sadūnaite, kur ji viename interviu paminėjo KGB majorą Baumilą.

O tai kur šmeižtas, nesuprantu? Pats tyčiojasi iš Lietuvos karininkų, apie tėvą gi - tik faktai ir t.t. Nesuprantu, kas per bajeriai.
Na ko čia piktinasi baumiliukas? Kaip suprantu, tai "tėvelis" buvo KGB tardytojas? Kur čia šmeižtas? Ir tokiam baumiliukui nėra kuo didžiuotis; juo labiau garsintis tokia "šlove"...Nieko tame komentare nėra, pats išsidavė, kad "netoli nuo obels nukrito" savo palaikymu, neteisėtiems šimašiaus veiksmams.... Kodėl jis palaiko šimašių o ne Lietuvos patriotus?? Tėvelio šleifas neleidžia kitaip galvoti? Kažkaip keistai sutampa tokių sovietikų mintys su visokiu kuklianskiu, vinokurų ir kremliaus.....Apgailėtina
kur čia šmeižtas?tėvas buvo..buvo..sūnus reiškiasi tokia pat tema ir aiškiai parodo kokios jo pažiūros..kur čia šmeižia?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų