REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos dėlionės Seime: nauja frakcija sulaukė Skvernelio kvietimo

Papildyta 12:50 val.

Seimo narys Vytautas Kamblevičius trečiadienį pranešė, kad besikurianti nauja parlamentinė frakcija sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio kvietimo prisidėti prie valdančiosios koalicijos.

Seimo narys Vytautas Kamblevičius trečiadienį pranešė, kad besikurianti nauja parlamentinė frakcija sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio kvietimo prisidėti prie valdančiosios koalicijos.

REKLAMA

„(Premjeras) konkrečiai pakvietė ateiti į koaliciją“, – žurnalistams po susitikimo su ministru pirmininku Vyriausybėje sakė V. Kamblevičius.

Politikas paskelbė, kad prie keturių buvusių tvarkiečių kuriamos frakcijos jau pažadėjo prisidėti dar keturi parlamentarai, apie jos susikūrimą Seime bus paskelbta ketvirtadienį.

Naujas darinys formuojamas iš suskilusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, kai kurių Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovų ir Mišrios Seimo narių grupės narių.

Susitikime su premjeru taip pat dalyvavo socialdarbiečių frakciją paliekantis Algirdas Butkevičius ir Rimas Andrikis, iš tvarkiečių frakcijos pasitraukęs dar pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Kamblevičiaus, į naują frakciją, be minėtų aštuonių politikų, yra pasiprašę dar keturi politikai, tačiau dar bus svarstoma, ar juos priimti.

REKLAMA

Jis neįvardijo būsimos frakcijos narių pavardžių.

„Iki ryto norėčiau dar susilaikyti, nes paskui žinote, gali vienam ar kitam (kitos frakcijos) seniūnas (...) per naktį padaryti spaudimą“, – kalbėjo V. Kamblevičius, pats pasitraukęs iš tvarkiečių frakcijos.

Anot jo, politikai dar nėra apsisprendę dėl naujos frakcijos pavadinimo ir nesieks postų Seime bei Vyriausybėje.

„Nuoširdžiai, mes einame ne postų ieškoti, einame padėti mūsų valstybei. Apie jokius postus nebuvo kalbos“, – tvirtino parlamentaras.

„Jei pasiūlys, tai paimsime“, – teigė jis.

Socialdarbiečių frakciją paliekantis A. Butkevičius tvirtino, kad naujos frakcijos pagrindu neplanuojama kurti politinės partijos, jis kitų metų Seimo rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas taip pat teigė, kad jau anksčiau planavo palikti dabartinę savo frakciją, tačiau nenorėjo eiti į sistemingos veiklos nevykdančią Mišrią Seimo narių grupę.

„Šitie žmonės (nauja frakcija), aš suprantu, turi tam tikrus tikslus Seime, dirbti valdančiojoje daugumoje ir parodyti visuomenei savo kompetenciją“, – kalbėjo parlamentaras.

R. Andrikis teigė, kad frakcijos pavadinimas bus „Apie tautą, apie Lietuvą, apie Tėvynę“. Jis taip pat tvirtino, kad niekas be V. Kamblevičiaus nenori vadovauti naujam dariniui.

Nebetekusi minimalaus reikalingo parlamentarų skaičiaus, „Tvarkos ir teisingumo frakcija iširo antradienį, iš jos pasitraukus V. Kamblevičiui, Onai Valiukevičiūtei, Juozui Imbrasui bei Algimantui Dumbravai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, įkurti frakciją parlamente gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų