REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apylinkėse sekmadienį prasidėjo balsavimas renkant Seimo narius į tris laisvas vietas.

Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apylinkėse sekmadienį prasidėjo balsavimas renkant Seimo narius į tris laisvas vietas.

REKLAMA

Balsavimo apylinkės atsidarė 7 val. ir veiks iki 20 valandos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, balsavimo teisę turi 110 tūkst. 406 rinkėjai. 

Per sekmadienį vykstančius rinkimus į laisvas Seimo narių vietas Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose iki vidurdienio balsavo 10,34 proc. rinkėjų. 

Iš anksto balsavo 4,49 proc. rinkimų teisę turinčių žmonių, dar 5,85 proc. rinkėjų balsavo apylinkėse sekmadienį iki 12 valandos, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Daugiausia žmonių balsavo Žiemgalos apygardoje, čia valią pareiškė 15,45 proc. rinkėjų.

Gargždų vienmandatėje balsavo 8,92 proc. rinkėjų, Žirmūnuose – 6,68 procento. 

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sakė, kad rinkimų pažeidimų kol kas nefiksavo nei pati komisija, nei policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad tokios tendencijos išsilaikys visą dieną“, – spaudos konferencijoje teigė ji.

Rinkimų komisijos vadovė paragino žmones paisyti agitacijos draudimo socialiniuose tinkluose ir įspėjo televizijas nekartoti laidų, kuriose būtų raginama balsuoti už kurį nors kandidatą.

REKLAMA

„Atkreipčiau dėmesį į socialinius tinklus, kad negalima dalintis įvairiomis agitacinio turinio žinutėmis. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad įvairios televizijos nekartotų laidų, kuriose yra agitacinio turinio elementų“, – kalbėjo L. Matjošaitytė.

Sekmadienį nauji Seimo nariai renkami vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose, nes čia anksčiau išrinkti politikai mandatų atsisakė.

Žirmūnuose išrinkta Aušra Maldeikienė tapo europarlamentare, rinkimai Gargždų ir Žiemgalos apygardose rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl Seimo nario mandato sostinės Žirmūnų apygardoje varžosi vienuolika, Gargždų apygardoje – dešimt kandidatų, o Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono apimančioje Žiemgalos apygardoje – šeši politikai.

Jeigu nepavyks išrinkti parlamentarų per pirmąjį turą, antrasis turas numatytas rugsėjo 22 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų