REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pasveikino Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sprendimą palikti jo vadovaujamą partiją.

 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pasveikino Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sprendimą palikti jo vadovaujamą partiją.

REKLAMA

„Labai sveikinu sprendimą pasitraukti iš partijos, kurioje tikrai ne vieta tokiam žmogui, kuris taip meluoja“, – ketvirtadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė politikas.

Jis pareiškė, kad V. Pranckietis anksčiau Seime žurnalistams melavo, teigdamas, jog R. Karbauskis yra grasinęs trauktis iš valstiečių frakcijos parlamente, jeigu jos nariai palaikytų opozicijos siūlymą atlikti parlamentinį tyrimą dėl žemės ūkio.

„Šiandien Seimo pirmininkas, kaip bebūtų gaila, melavo. (...) Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga niekada nebuvo prieš žemės klausimų tyrimą, mes kaip tik balsavome „už“ ir kelis sykius. Tą galima patikrinti. Jūs nerastumėte nė vieno Seimo nario frakcijoje, kuris pasakytų, kad aš kada nors pasisakiau prieš tyrimą“, – tvirtino R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitas melas yra tame, kad žmonės yra verčiami slaptuose balsavimuose balsuoti kaip nors. Jūs vėl nerasite nei partijos taryboje, nei frakcijoje žmogaus, kuris galėtų pasakyti, kad jį kas nors kada nors vertė“, – aiškino valstiečių lyderis.

REKLAMA

„Kada nėra jokių argumentų, kaip paaiškinti savanaudiškumą ir bandymą išlikti savo poste, imama meluoti. Šiandien tas įvyko dar sykį“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis ketvirtadienį pranešė, kad planuoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kauno rajono skyriui įteikti pareiškimą, jog palieka partiją.

„Esu parašęs pareiškimą, šiandien vakare turime LVŽS Kauno rajono skyriaus susirinkimą, kuriame aš tą pareiškimą, kad išstoju iš sąjungos, pateiksiu ir tikiuosi, kad skyrius patvirtins“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė šį žingsnį darąs, nes nenori suteikti galimybės pašalinti jį iš partijos. Anot V. Pranckiečio, valstiečių tarybos nariai būtų priversti paklusti partijos lyderio valiai ir balsuoti už jo pašalinimą, nes taip nori R. Karbauskis. Seimo vadovo teigimu, ir partijos, ir frakcijos nariai ne kartą yra paklusę ir vykdę lyderio nurodymus.

LVŽS penktadienį rengia tarybos posėdį, per kurį žada svarstyti V. Pranckiečio šalinimo iš partijos klausimą, nes šis nevykdo partijos valdybos ir tarybos priimtų sprendimų.

Valstiečių taryba yra pritarusi liepą keturių partijų pasirašytam koalicijos susitarimui. Pagal jį parlamento vadovo postas priklauso nebe valstiečiams, o socialdarbiečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Pranckietis trauktis iš Seimo pirmininko pareigų atsisako, teigdamas, kad jo postas socialdarbiečiams perleistas kerštaujant jam dėl to, kad nepataikavo LVŽS lyderiui.

Liepą V. Pranckiečio elgesį svarsčiusi LVŽS Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad jis etikos nepažeidė.

Tuo metu partijos lyderis R. Karbauskis yra sakęs, kas V. Pranckietis turi būti pašalintas iš LVŽS, nes nesilaiko jos įstatų, kad partijos nariai privalo įgyvendinti jos programą, laikytis įstatų ir vykdyti valdymo organų sprendimus, gerbti kitų LVŽS narių teises, pažiūras ir orumą, neveikti prieš kitą partijos narį, viešajame ir privačiame gyvenime laikytis geros moralės normų.

Valstiečiai yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininku, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų