REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį pranešė ketinantis trauktis iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). V. Pranckietis nežada trauktis iš Seimo vadovo pareigų ir neatmeta galimybės grįžti pas valstiečius ateityje.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį pranešė ketinantis trauktis iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). V. Pranckietis nežada trauktis iš Seimo vadovo pareigų ir neatmeta galimybės grįžti pas valstiečius ateityje.

REKLAMA

„Aš esu parašęs pareiškimą. Šiandien, 18 val. vakare Kauno rajono skyriaus susirinkime tą pareiškimą, kur aš pasakau, kad išstoju iš sąjungos, jį įteiksiu. Priežasčių nenurodau jokių, visiems jos aiškios“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Nors partijos Etikos komisija palaikė V. Pranckietį, R. Karbauskis vis tiek siekė pašalinti Seimo pirmininką iš LVŽS. V. Pranckietis teigė pasitraukiantis, nes nenori suteikti garbės R. Karbauskiui.

Pasak V. Pranckiečio, partijoje R. Karbauskio atžvilgiu jaučiamos sunkios nuotaikos, nes paskutinis tarybos posėdis parodė, kad jo diktatas vis dar veikia. Pasak politiko, partijos nariai ir uždaruose, ir atviruose balsavimuose balsuoja pagal R. Karbauskio norus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, R. Karbauskis nevengdavęs kelti ultimatumų LVŽS frakcijos nariams. Seimo pirmininkas sakė, kad opozicijai reikalaujant atlikti parlamentinį tyrimą dėl žemės ūkio, didelį agroverslą turintis valstiečių lyderis pagrasino paliksiąs valstiečių frakciją, jeigu toks tyrimas bus.

REKLAMA

Seimo pirmininko nuomone, LVŽS padaugėtų demokratijos, jei iš jos arba bent iš jos vadovo posto pasitrauktų R. Karbauskis.

V. Pranckietis tvirtino, kad nenutraukia sąsajų su partija ir neatmestų galimybės grįžti į ją, jei LVŽS nutrauktų ryšius su R. Karbauskiu. 

V. Pranckietis teigė, kad neturi kol kas jokių norų susisieti su jokia partija. Seimo pirmininkas teigė, kad nesijungia ir prie registruoto judėjimo „Tėvynės labui“. V. Pranckietis pripažino, kad sulaukė pasiūlymų iš kitų partijų jungtis. V. Pranckietis mano, kad būdamas nepartiniu bus priimtinesnis ir kitoms politinėms jėgos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tada laisvai galėsiu sakyti, kad atstovauju visą Seimą“, – kalbėjo V. Pranckietis.

V. Pranckietis dar kartą pabrėžė, kad traukiasi iš partijos, o ne iš Seimo pirmininko posto. Pagal koalicijos susitarimą, Seimo pirmininko postas atiteko Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, tačiau V. Pranckietis nesutiko trauktis.

LVŽS penktadienį rengia tarybos posėdį, per kurį žadėjo svarstyti V. Pranckiečio šalinimo iš partijos klausimą, nes šis nevykdo partijos valdybos ir tarybos priimtų sprendimų.

Valstiečių taryba yra pritarusi liepą keturių partijų pasirašytam koalicijos susitarimui. Pagal jį parlamento vadovo postas priklauso nebe valstiečiams, o „socialdarbiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Pranckietis trauktis iš Seimo pirmininko pareigų atsisako, teigdamas, kad jo postas socialdarbiečiams perleistas kerštaujant jam.

Liepą V. Pranckiečio elgesį svarsčiusi LVŽS Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad jis etikos nepažeidė.

Tuo metu partijos lyderis R. Karbauskis yra sakę, kas V. Pranckietis turi būti pašalintas iš LVŽS, nes nesilaiko jos įstatų, kad partijos nariai privalo įgyvendinti jos programą, laikytis įstatų ir vykdyti valdymo organų sprendimus, gerbti kitų LVŽS narių teises, pažiūras ir orumą, neveikti prieš kitą partijos narį, viešajame ir privačiame gyvenime laikytis geros moralės normų.

„Valstiečiai“ yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininku, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų