REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siaubinga istorija Kaune. Privačiame kieme begriūvančioje pašiūrėje aptiktas pakartas šuo. Apie šokiruojantį radinį policijai pranešė jo savininkas, kuris augintinį laikinai buvo patikėjęs globoti pažįstamai moteriai. Įvykį jau tiria policija, bet, manoma, kad tai girtos kompanijos darbas. Įspėjame vaizdai gali šokiruoti.

Siaubinga istorija Kaune. Privačiame kieme begriūvančioje pašiūrėje aptiktas pakartas šuo. Apie šokiruojantį radinį policijai pranešė jo savininkas, kuris augintinį laikinai buvo patikėjęs globoti pažįstamai moteriai. Įvykį jau tiria policija, bet, manoma, kad tai girtos kompanijos darbas. Įspėjame vaizdai gali šokiruoti.

REKLAMA

Raudondvario plento 166 a numeriu pažymėto namo kieme aptiktas siaubingas radinys. Vienoje iš pašiūrių iškviesti gyvūnų globėjai išvydo virvėje kabantį šunį.

„Nuvykus į įvykio vietą rastas tikrai pakartas ant sintetinės virvės, panašus į stafordšyro terjero veislės, didelis šuo. Buvo užrišti mazgai ir tikrai žmogaus ranka tas padaryta“, – pasakoja veterinarijos gydytoja Rūta Bingelytė Mikėnienė.

Gyvūnų globėjai įsitikinę, tai padaryta specialiai. Nors šuo buvo su antkakliu, neilga virvė apvyniota tiesiai ant kaklo ir užmegzta keliais mazgais, o kitas jos galas pririštas prie storos lentos vos metro dešimties centimetrų aukštyje. Tad spėjama, kad šuo kol pajėgė dar bandė pasistiebęs stovėti ant galinių kojų, o nebetekęs jėgų – susmuko:

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo vėlus vakaras gal apie 11 valanda. Buvo tik policijos pareigūnai, kurie laukė mūsų atvykstančių. Mes tiesiog atvykom, nusikabinom tą šunį ir išsivežėm skrodimui, kad nustatytume jo nugaišimo priežastį.“

REKLAMA

Šiandien atliktas skrodimas patvirtino įtarimus – šuo išteis pakartas. Kitų smurto žymių ant jo kūno nepastebėta. Kovinės veislės patinas stambus, svėrė gal trisdešimt kilogramų, atrodo prižiūrėtas. Šalia aptikta besimėtančių dešrelių pakuočių, kuriomis tikėtina jis maitintas. Pripiltas ir puodas ėdalo, kuris pasak nebegyvo šuns atvykusių pasiimti gyvūnų globėjų labiau priminė kiaulių jovalą:

„Buvo šalia padėta kažkokio tai ėdalo skysto, kaip kiaulėm šeriam, bet, matyt, kad nebuvo paleistas tas jo pašaras. Šuo gerai į imitęs, kokių 6-8 metų amžiaus, tai toks vidutinis ir matosi, kad jis buvo prižiūrėtas pagal įmitimą visą.“

REKLAMA
REKLAMA

Ir kaimynai patvirtina, kad moteris esą maitino gyvūnus, kas atlikę ir jie vis nunešdavo:

„Tie šuneliai pas ją pamaitinti, jie storuliukai tokie buvo.“

Apie nebegyvą keturkojį pareigūnams pranešė jo tikrasis šeimininkas. Augintinį jau be gyvybės ženklų aptikęs sandėliuke. Vyras buvo apgirtęs – alkotesteris parodė 1,59 promilės.

„Kadangi pareiškėjas gyvena daugiabutyje, ta jis paprašė savo pažįstamos moters, kad ji privačioj valdoj laikytų tą šunį, kad nebūtų konfliktų su kaimynais. Ir taip jau du metus jie pakaitomis rūpinosi tuo šunimi, tiek ta moteriškė tiek pats savininkas“, – teigia Santakos policijos komisariato viršininkas Dainius Dobilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą dar šeštadienį savininkas girdėjo šunėką amsintį sandėliuke, tačiau savaitgalį sodyboje buvo girtaujama. Tad spėjama, kad egzekuciją surengė apsvaigę baliaus dalyviai. Greičiausiai taip brutaliai šunimi atsikratyta sekmadienį. Taip spėja ir kaimynai ir ekspertai. Kas ir kodėl pribaigė šunį – aiškinamasi, kol kas pareigūnams nepavyko apklausti namo šeimininkės. Nepatvirtintais duomenimis, ji dirba slaugytoja vienoje iš Kauno ligoninių:

„Apklausta tik šuns savininkas, moteriškė dar nepaklausta, ji dirba pamaininį darbą, tai tik baigs darbą ir mes ją apklausim.“

Kaimynai naktį gatvelėje išvydo švyturėlius ir didžiulį sujudimą, o kai sužinojo kas nutiko – pakraupo:

REKLAMA

„Man tai baisu tikrai, neina nei žodžių pasakyti, neina paaiškinti.“

„Matėm policiją, žinom, kad pakorė. O kas pakorė, tai tikrai nežinom.“

Tame pačiame name matyti pro langą besidairantis ir katinas. Tačiau jokio nurodymo jį konfiskuoti gyvūnų globėjai nesulaukė. Specialistai sukrėsti – esą tokių žiaurių atvejų pastaruoju metu užfiksuojama vis dažniau – gyvūnais, dažniausiai katėmis ir šunimis atsikratoma žiauriausiais būdais.

„Dirbam šį darbą daugiau kaip penkiolika metų ir, jei tokie atvejai būdavo itin reti, kas penki metai, koks kartas. Tai pastaruoju metu mes turime jų nuolat. Alytuje keli atvejai, ne apie visus ir skelbėme, Jonavoje, kur rado vaikai tą vargšą šunį, neseniai Klaipėdoje ir dabar Kaune“, – sako UAB „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Jei paaiškės, kad tai sdizmas kaltiesiems gresia bauda, viešieji darbai, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų