REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadinamajame Vijūnėlės dvare prasidėjo ardymo darbai, praneša LRT laida „Panorama“.

Vadinamajame Vijūnėlės dvare prasidėjo ardymo darbai, praneša LRT laida „Panorama“.

REKLAMA

Pasak pastato savininko verslininko Žilvino Povilonio, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimas jau pradėtas vykdyti – dirbama pastato viduje.

„Ardome, griauname, šiek tiek. Iš lauko dar nesimato, iš vidaus jau ardome, išiminėjame duris, išiminėjame kriaukles. Ką galima išsaugoti, tai išiminėjame. Židinio nesigavo išsaugoti, sudaužėme. Bet realiai tai šiandien, žinokit, realiai dirbam. O nuo spalio pirmos atvažiuos buldozeriai ir stumdys toliau“, – LRT sakė Ž. Povilonis.

LAT liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, jog pastatas būtų išsaugotas bei siūlo, jog jame būtų įrengta Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Aplinkos ministerija rugpjūtį paskelbė išvadą, kad Vijūnėlės dvaro perėmimas visuomenės reikmėms sukeltų prielaidas pažeisti įstatymus ir viešąjį interesą.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Povilonis griovimo darbams yra nusamdęs rangovą, tačiau pats teigė pritariantis siūlymui pastatą perimti visuomenės reikmėms.

Anot jo, griovimo darbai gali kainuoti apie 120 tūkst. eurų.

Ž. Povilonis teigė moralinės žalos atlyginimo iš valstybės nereikalausiantis, jis prašys padengti tik griovimo darbus, teisininkų išlaidas ir investicijas į namą iki užkonservavimo.

REKLAMA

Verslininkas dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus ir nurodo, kad žala siekia 1,8 mln. eurų.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas ir epizodas, kad Vijūnėlės kad „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų