REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos gelbėtojams – paskutinės darbo dienos. Skaičiuojama, kad šį sezoną jie gyvybę išgelbėjo 36 asmenis, tarp jų – 5 vaikus. Deja, viena moteris Baltijoje nuskendo. Gelbėtojai tikina, kad pagrindinė skendimo priežastimi išlieka alkoholis.

Palangos gelbėtojams – paskutinės darbo dienos. Skaičiuojama, kad šį sezoną jie gyvybę išgelbėjo 36 asmenis, tarp jų – 5 vaikus. Deja, viena moteris Baltijoje nuskendo. Gelbėtojai tikina, kad pagrindinė skendimo priežastimi išlieka alkoholis.

REKLAMA

Skaičiuojama, kad karščiausiais vasaros savaitgaliais Palangos pliažuose gulinėjo kone pusė milijono poilsiautojų.

„Būna tokių dienų, kada sausuma mes negalime tiesiog judėti, – pasakoja Palangos pajūrio gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Iš viso Palangos pliažuose šį sezoną budėjo 68 gelbėtojai. Užtikrinti tvarką jiems padėjo viešosios tvarkos, policijos, pasienio pareigūnai bei ugniagesiai. Pajūrio gelbėtojų vadovas, kad pagrindinė skendimo priežastami išlieka alkoholis.

„Negaliu to slėpti ir toleruoti – iš tų gelbėtų žmonių buvo 80 procentų apsvaigę nuo alkoholio. Tame tarpe buvo ir moterys buvo, ir vyrai. Tad ta problema buvo ir ji egzistuos visą laiką“, – teigia J. Pirožnikas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gelbėtojo, problemos pliaže prasideda nuo neatsakingo elgesio krante, tad džiugu, kad tai pastebėję poilsiautojai nelieka abejingi ir praneša gelbėtojams. Iš viso gelbėtojai sulaukė daugiau kaip 400 pranešimų apie galimus pažeidimus.

REKLAMA

Be to, ši vasara buvo pirmoji, kai pajūrio gelbėtojams talkino ir policijos pareigūnai. Jie tikina, kad rimtų nusikaltimų išvengta.

„Naktinis gyvenimas, kelių eismo taisyklių pažeidimai, triukšmai“, – sako Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas.

Šią vasarą Palangoje policijos pareigūnai užfiksavo ir rekordiškai girtą dviratininką. Jam nustatytas itin sunkus girtumo laipsnis – net 5,31 promilės. Viešosios tvarkos sergėtojai taip pat pastebi, kad pagrindinė pažeidimų priežastis – alkoholis.

„Labai turime didelę problemėlę, nes ir vaikus pamiršta savo mažamečius, ir išgėrę palieka juos prie jūros, eina maudytis. Vaikai savavališkai nueina maudytis be priežiūros“, – kalbėjo viešosios tvarkos sk. vedėjas Petras Keinys.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai stabdė ir elektriniais paspirtukais bei dviračiais į pliažą skubančius poilsiautojus. Važinėtis jais tiek Basanavičiaus gatve, tiek Birutės parke šią vasarą draudžiama. Už tai nubausti 47 asmenys.

Be to, kovota ir su nelegalia prekyba pliažuose. Anot valdininkų, čeburekų prekeiviams šiemet neišduotas nei vienas leidimas, tačiau nubausta 14 asmenų, čeburekus pliaže pardavinėjusių neteisėtai.

Spėjama, kad kitąmet nelegali prekyba pliažuose gali labiau suklestėti, mat paplūdimio kavinėse nebus galima prekiauti alkoholiu.

„Atsiras tada paplūdimyje pilna alkoholio, bus šaldomas tas alus, atsineštas iš miesto, ir bus dedamas į jūrą, kad jį atšaldytų, bus pilna pakrantė to alaus pridėta, galbūt galima ir nelegali alkoholio prekyba“, – teigia J. Pirožnikas.

Tai paskutinės dienos, kuomet Palangos pajūrio gelbėtojai budi postuose. Nuo rugsėjo 1 iki 15 dienos kurorte veiks tik centrinė gelbėjimo stotis. Po 3 gelbėtojus dirbs Palangos ir Šventosios pliažuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų