REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministerija siūlo jauninti šauktinių į kariuomenę amžių.

Krašto apsaugos ministerija siūlo jauninti šauktinių į kariuomenę amžių.

REKLAMA

„Siūlome jauninti šaukiamąjį amžių vietoje nustatytojo nuo 19 iki 26 metų, nustatant nuo 18 iki 23 metų“, – BNS sakė krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas.

Pasak jo, statistika rodo, kad vyresni nei 23 metų karo prievolininkai šaukiami neproporcingai dažniau, nes vyresnio amžiaus šauktiniai paprastai jau yra baigę studijas ir jiems tarnyba nėra atidedama.

Viceministro teigimu, vyresnio amžiaus šauktiniams būtinybė atlikti karo prievolę dažnai sukelia nepatogumų dėl šeiminių, darbinių aplinkybių, taip pat išaiškėja, jog nemažai yra išvykę į užsienį, vien pernai gauta beveik 3 tūkst. prašymų dėl tarnybos atidėjimo.

Be to, vyresnių karo prievolininkų žemesnis ir sveikatos tinkamumas, jie yra mažiau motyvuoti, sakė viceministras.

Šiuo metu įstatymas numato, kad 18 metų asmenys atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą gali būti šaukiami tik jų pačių prašymu.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsisakius galimybės privalomai šaukti vyresnius nei 23 metų amžiaus piliečius atlikti privalomosios tarnybos galėtų būti nustatoma, kad atlikti ją šaukiami asmenys sulaukę pilnametystės, t.y. 18 metų amžiaus“, – sakė viceminstras.

„Tokiu būdu būtų galima būtų pašaukti apie 3 tūkst. nesimokančių 18-mečių karo prievolininkų, o šaukimas jiems būtų papildomas postūmis planuotis savo ateitį ir karinę tarnybą atlikti prieš studijas, šeimos kūrimą, karjeros pradžią“, – teigė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų