REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio aplinkosaugininkai kartu su policija ieško niekdario, pasibaisėtinai atsikračiusio itin retu ir egzotiniu gyvūnu – dygliatriušiu.

Panevėžio aplinkosaugininkai kartu su policija ieško niekdario, pasibaisėtinai atsikračiusio itin retu ir egzotiniu gyvūnu – dygliatriušiu.

REKLAMA

Mirtinai nukankintą gyvūną sodininkai rado ryte numestą prie vieno gyvenamo namo garažo. Radinį matę kaimynai įtaria žiaurų giminių kerštą.

Greta Piniavos kaimo esančiuose soduose nedidelės Rūtų gatvelės gyventojai kraipo iš siaubo galvas. Dienos metu prie vieno iš jų kaimynų garažo atsikratyta nematyto gyvūno gaišena.

Kaip matyti iš kaimyno kiemą stebinčių kamerų vaizdo įrašo, į gatvę mašina atbulomis įsuko ryte. Prie vieno iš sodininkų valdų sustojęs ir skubiai išlipęs vyras švystelėjo maišą iš bagažinės ir nieko nelaukęs išvažiavo su sidabrinės spalvos „For“ markės automobiliu.

„Matosi, kad atvažiuoja kažkas ir vėl staigiai išvažiuoja“, – pasakoja liudininkas.

Netrukus maišą prie sūnaus garažo aptikęs vyras liko šokiruotas. Jame rado nužudytą ir mūsų kraštuose nematytą žvėrį – kraujo klane gulėjo negyvas dygliatriušis. Susijaudinęs sodininkas kreipėsi į policiją, taip pat Įsikišo ir aplinkosaugininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi kraujas šviežias buvo tame maiše, tai galim pasakyti, kad jis neseniai nužudytas. Pagal pirmines veterinaro išvadas – tai ne auto įvykyje žuvęs gyvūnas“, – sako Panevėžio gamtosaugininkų vadovas Gintautas Andruškevičius.

REKLAMA

Pasak pareigūnų, kadangi dygliuočio galvoje žiojėjo didžiulė kirstinė žaizda, letena supjaustyta, pradėtas tyrimas dėl žiauraus elgesio.

Tikėtasi, kad niekadėją pavyks greitai nustatyti, mat kaimynas sutiko pasidalinti filmuota medžiaga. Deja, įžiūrėti numerių nepavyko, tad ir policija, ir aplinkosaugininkai prašo visuomenės pagalbos.

Be to, paaiškėjo, kad gyvūnas neregistruotas, vadinasi, laikytas nelegaliai.

„Tyrimo eigoj paaiškės, kodėl gyvūnas būtent čia atvežtas ir išmestas. Stebina? Manau, visus stebina. Ir šios vietos gyventojus stebina, kodėl pasirinkta šita vieta, o ne atokesnė. Policija prašo ir žmonių pagalbos – gal matė, kas laiko tokį retą padarą“, – teigia policijos atstovas Tadas Martinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad patektų į Lietuvą, reikalingi leidimai, šitie gyvūnai yra ne šiaip sau laikomi. Jiems privaloma indentifikacija, mikroschemos“, – sako gamtosaugininkas G. Andruškevičius.

Kol aplinkosaugininkai suka galvas, kokiais keliais nukankintas gyvūnas atsidūrė soduose, kaimynai įtaria, kad egzotiškas gyvis prie garažo numestas ne šiaip sau, kadangi kaimyno tėvai seniai nesutaria su giminėmis, tad tai gali būti kerštas.

Visgi gyventojai turi savo nuomonę.

„Jis gal turi piktų žmonių kokių. Taip daryti turėtų negeras žmogus. Jis turi gi tokių žmonių, jų šeima eina po teismus, bet tai jų reikalai“, – sako pašnekovas.

„Mūsų versija, kad tai pavienio asmens laikytas gyvūnas, kuriuo atsikratyta. O atsikratyta brutaliu būdu – sužalotas“, – sako gamtosaugininkas.

Dygliatriušiai nei Lietuvoje, nei kaimyninėse šalyse negyvena. Paprastai jie laikomi zoologijos soduose kaip egzotiniai Afrikos, Pietryčių Azijos gyvūnai.

Suradus piktavalį, jam grėstų nemenkos baudos – nuo 50 iki 1700 eurų. Be to, tektų sumokėti dar ir iki 150 eurų už gyvūno laikymą be leidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų