REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį viešai pripažino, kad jam diagnozuota limfoma. Premjero teigimu, jis jaučiasi puikiai.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį viešai pripažino, kad jam diagnozuota limfoma. Premjero teigimu, jis jaučiasi puikiai.

REKLAMA

„Matyt, privataus gyvenimo apsauga negalioja nei man, nei mano šeimai, nevertinate jūs, kad turiu ir mažametę dukrą, kuri stebi, žiūri televiziją, su kuria reikia kalbėti. Tokia, matyt, yra mūsų kultūra.

Tenkinant jūsų smalsumą, galiu pasakyti, kad paskutinį profilaktinį patikrinimą turėjau 2018 m. liepos mėnesį, buvo viskas tvarkoje, jaučiausi puikiai. Tiesiog po prezidento rinkimų nusprendžiau tęsti ir atlikti profilaktinį patikrinimą, kurio metu buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai, kurių anksčiau nebuvo pastebėta. Tik chirurginės operacijos metu buvo patvirtinta, kad tai yra limfoma“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį kalbėjo premjeras.

Premjeras patvirtino, kad šiuo metu limfoma yra pirminės stadijos, jam taikoma imunoterapija ir chemoterapija, premjeras jau perėjo pirmąjį gydymo ciklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien jaučiuosi puikiai. Gydytojai tikisi pilno pasveikimo, to tikiuosi ir aš. Dėkoju visiems už palaikymą, supratimą, subtilumą. Tokiais atvejais paaiškėja, kas yra kas Lietuvoje, artimoje ir tolimesnėje aplinkoje“, – kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA

Jis skatino gyventojus nuolat tikrintis sveikatą, nors šie ir mano besijaučiantys puikiai. S. Skvenelis taip pat patikino, kad tęs savo darbus ir tebeina premjero pareigas, o liga darbui trukdyti neturėtų. 

Limfomomis vadinama didelė grupė navikinio pobūdžio kraujo ligų, kurios prasideda organizmo limfinėje sistemoje, tačiau dažniausiai pavadinimas limfoma taikomas tik piktybinėms kraujo ligoms, kurios pažeidžia limfinės sistemos ląsteles.

Limfoma arba limfinės sistemos vėžys yra dažniausiai diagnozuojamas piktybinis kraujo susirgimas. Lietuvoje šia liga serga apie 3 tūkst. gyventojų. Kasmet diagnozuojama per 500 naujų limfomos atvejų.

Portalas tv3.lt primena, kad pasibaigus kadencijoms su vėžiu kovojo ir prezidentas Algirdas Brazauskas (limfmazgių bei prostatos vėžys) ir prezidentas Valdas Adamkus (inkstų vėžys). Kovą su vėžiu V. Adamkus laimėjo 2017-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų