REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybės eina ta pačia kryptimi – nori sukurti savo žmonėms orų ir gražų gyvenimą, užtikrinti jų teises, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybės eina ta pačia kryptimi – nori sukurti savo žmonėms orų ir gražų gyvenimą, užtikrinti jų teises, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

Tai šalies vadovas pareiškė penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje per vykusį šventinį, Baltijos kelio 30-mečiui paminėti skirtą koncertą „Vienybės banga“.

„(Baltijos kelyje) sukabinome rankas ne tik mes su Diana (Diana Nausėdiene – BNS), bet ir Lietuva, Latvija bei Estija. Ir netikėkite, kuomet sakoma, kad mes dabar einame kitomis kryptimis, konkuruojame. Tai yra neteisybė. Tuo, kad mes norime sukurti savo žmonėms orų, gražų vakarietišką gyvenimą, užtikrinti žmonių teises, šitais tikslais mes esame panašūs, mes einame ta pačia kryptimi ir, esu tikras, kad ta kryptimi eisime ir toliau“, – teigė šalies vadovas.

Pasak jo, į Baltijos kelią stoję šalies gyventojai suprato, kad kito tokio šanso Lietuvai gali daugiau ir nebūti.

„Žmonės, kurie važiavo šeimomis, draugų grupelėmis, ištiesę rankas, turbūt, galėjo apimti keletą metrų, bet savo širdimis jie atmatavę buvo šimtus, tūkstančius kilometrų. Tiek jie buvo pasirengę atiduoti laisvei, kovai už laisvę. Nes turbūt puikia suprato, kad kito tokio šanso Lietuvai galėjo daugiau ir nebūti“, – susirinkusiai daugiatūkstantinei miniai Katedros aikštėje kalbėjo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Nausėda prisiminė, kad prieš 30 metų Baltijos kelyje jis su tėvais ir būsima žmona stovėjo Latvijoje.

„Kirtome sieną ir pamatėme, kad iš Latvijos pusės yra gana mažai žmonių. Ten ir pasilikome. Nes manėme, kad stovėti visiems kartu, vieningai yra svarbiau (...)“, – tvirtino G. Nausėda.

REKLAMA

Šalies vadovas be kita ko prisipažino, kad per Baltijos kelią jis pasipiršo būsimai žmonai.

„Su ja mes apsikeitėme žiedais ir susikabinome rankomis. Ir štai laikomės 30 metų“, – sakė G.Nausėda.

G. Nausėda bei Latvijos prezidentas Egilas Levitas penktadienį taip pat paminėjo Baltijos kelio 30-metį susitikę prie abiejų šalių sienos, prie atminimo ženklo, skirto Baltijos keliui.

1989 metų rugpjūčio 23 dieną Baltijos kelias surengtas minint 50 metų sukaktį nuo Baltijos šalių okupaciją lėmusio Molotovo-Ribentropo pakto – sovietų ir nacių sutarties pasidalyti Europą. Tuomet daugiau kaip milijonas žmonių susikibo rankomis nuo Vilniaus iki Talino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų