REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimas ketvirtadienį pritarė ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrai į Europos Komisijos narius.

 

Už šį sprendimą buvo 90 Seimo narių, prieš balsavo dešimt parlamentarų, susilaikė šeši politikai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo kandidatūrai jau pritarė Vyriausybė ir prezidentas Gitanas Nausėda, dėl jos dar spręs Europos Parlamentas.

„Siekiu būti visos Lietuvos kandidatu. Tai svarbu man kaip politikui, žmogui, o, svarbiausia, nepriklausomos Lietuvos kartos atstovui“, – Seimo posėdyje sakė V. Sinkevičius.

„Valstiečių“ atstovas Stasys Tumėnas ragino parlamentarus palaikyti kandidatūrą: „V. Sinkevičius savo kompetencija, veržliais darbais, inovatyviais sprendimais jau parodė, kad yra pasirengęs dirbti ne tik Lietuvos gerovės valstybei, bet ir visai Europai“.

V. Sinkevičių parėmė ir dalis posėdyje dalyvavusių opozicijos atstovų.

„Būtų gerai šiandien, kad mūsų vidinės priešpriešos ir skalbiniai nebūtų eksponuojami visoje Europoje“, – kalbėjo konservatorius Mykolas Majauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kandidatūrą balsavo opoziciniai socialdemokratai.

Seimo narys Algirdas Sysas sakė, kad V. Sinkevičius yra jo partijos „vidaus kovų produktas, kuris dabar bando ir bandys reprezentuoti Lietuvą“.

REKLAMA

Socdemų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas tvirtino, kad kandidatui trūksta bazinių žinių apie procesus Europos Sąjungoje, be to, jo pažiūros yra nenuoseklios.

„Mes įsitikinome, kad pažiūrų jis neturi arba tos pažiūros yra tokios plaukiojančios, kaip pati jo frakcija“, – kalbėjo politikas.

28-erių V. Sinkevičius ministro pareigas eina nuo 2017 metų, yra dirbęs valstybės įmonėse „Lietuvos oro uostai“, Lietuvos pašte, įstaigoje „Investuok Lietuvoje“, buvo programos „Kurk Lietuvai“ dalyvis.

V. Sinkevičius taip pat yra dirbęs Vašingtono Europos analizės centre (CEPA), stažavosi Lietuvos ambasadoje Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja Europos Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, ji pradės darbą lapkritį.

Kol kas neaišku, kokį atsakomybės portfelį naujoje komisijoje gaus Lietuva.

Kadenciją baigiančioje komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų