REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol opozicija su valdančiaisiais valstiečiais aiškinosi ar Vyriausybė paskirta teisėtai, naujieji ministrai jau trečiadienį planuoja pradėti darbus.

Kol opozicija su valdančiaisiais valstiečiais aiškinosi ar Vyriausybė paskirta teisėtai, naujieji ministrai jau trečiadienį planuoja pradėti darbus.

REKLAMA

Bene daugiausia diskusijų sukėlė lenkų rinkimų akcijos pasirinkti kandidatai, esą jiems neužtenka kompetencijos. Apie tai ir kalbame su naujuoju susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi.

Ministre, šiandien prisiekėte Seime, bet jame buvo karštos diskusijos, nes opozicija tvirtina, kad šita Vyriausybė, neva, gali būti antikonstitucinė, nes ne toks būdas buvo patvirtinimo. Ar iš tiesų taip yra?

Taip, buvo diskusijos. Vieni teisininkai tvirtina, kad šitas būdas kelia tam tikrų įtarimų. Kiti tvirtina, kad viskas gerai, taigi, buvo politiškai parinktas šitas būdas ir tokiu būdu buvo įgyvendinta.

Nesibaiminat, kad reikės atiduoti ministro portfelį?

Ne, nesibaiminu.

Ministre, tik paskelbus apie jūsų kandidatūrą, iš karto opozicija ir politologai pradėjo abejoti jūsų ir jūsų bendrapartiečių kompetencijomis, kaip jūs vertinate, ar esate tinkamas Susisiekimo ministerijai?

REKLAMA
REKLAMA

Šie asmenys yra parinkti politiniu aspektu. Kitas dalykas, kad aš ir mano kolegos, mes jau praėjome tam tikrą kelią, pagal kurį sėmėmės patirties, nes Seimo nario, jeigu imant paskutinį laikotarpį, tai yra darbas ne tik įstatymine prasme, o ir darbas su rinkėjais ir atstovavimas viešojo intereso, kuriame susisiekimo tematika yra labai dažna, todėl ši sfera nėra man svetima.

REKLAMA

Jūs pradžioje buvote siūlomas į Vidaus reikalų ministrus. Kuri sritis jums artimesnė?

Buvo visokių variantų. Tiesiog mes gana ilgai kalbėjome, kad klausimas yra atviras. Viskas priklausė nuo geriausio varianto paieškos ir galutiniame etape buvo parinktas būtent šis variantas.

O kalbant apie Vidaus reikalų ministeriją, tai ten didelę dalį užima viešasis, savivaldos, administravimas. Tai, be abejo, ši tema ir man yra artima.

Rokas Masiulis, kurį jūs pakeisite, buvo įvardijamas kaip vienas iš tų tipinių profesionalų, ne partinių žmonių. Kaip galvojate, politikas geriau su patirtimi, negu profesionalas? Kaip, bent jau bandė, „Valstiečių“ partija pateikti.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Roką Masiulį aš nenorėčiau kalbėti, nes tai būtų iš mano pusės neetiška. Aš galiu pasakyti tik tiek, kad stengsimės tęsti gerus darbus, kurių yra tikrai nemažai.

O kalbant apie parinkimą – ar politikas, ar profesionalas – manau, kad tai turi būti sąryšyje. Nes ministrai, kaip ir viceministrai, yra politinio pasitikėjimo – asmenys, kurie vykdo deleguotos politinės jėgos liniją ir politiką.

Kitas dalykas, kad tie žmonės turėtų turėti patyrimą, kad būtų, kaip sakoma, profesionalai – profesionalai vadybos prasme, profesionalai srities prasme. Taigi, čia turėtų būti derinys.

Visą pokalbį su naujuoju Susisiekimo ministru žiūrėkite reportaže „Dienos komentare“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų