REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį vykęs festivalis „Karklė 2019“, panašu, dar ilgai daugeliui įstrigs atmintyje. Ir nors jis jau pasibaigė, vis dėlto atgarsiai girdėti iki šiol.

Savaitgalį vykęs festivalis „Karklė 2019“, panašu, dar ilgai daugeliui įstrigs atmintyje. Ir nors jis jau pasibaigė, vis dėlto atgarsiai girdėti iki šiol.

REKLAMA

Socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Dansu dansu“ ėmė plisti nuotrauka, kurią paaugliai iš festivalio parsivežė kaip prisiminimą. Karklėje vykusio festivalio metu buvo galima nemokamai fotografuotis ir iš karto gauti savo atspausdintą nuotrauką su reklaminiu „Ballantine`s“ viskio rėmeliu.

Svaidosi kaltinimais

Panašu, kad proga nemokamai nusifotografuoti su draugais pasinaudojo ir vaikai, dar nesulaukę pilnametystės. Prie plintančios nuotraukos rašoma: „Vakar 13 metų dukterėčia su drauge iš „Karklės festivalio“ grįžo besidžiaugdamos nemokamai daromomis nuotraukomis. Ballantine's lenkia medį, kol jaunas“, – rašoma viešai.

Komentatoriai suskubo rašyti, kad iš tiesų tokiu būdu galėjo būti pažeisti alkoholio reklamos kontrolės įstatymai, tačiau kiti, savo ruožtu, tvirtino, kad kalčiausi čia yra nepilnamečių mergaičių tėvai, kurie leido nepilnametėms būti tokiame festivalyje. 

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma klausė, ką 13-mečiai galėtų veikti tokiame festivalyje ir kodėl jie ten buvo. Taip pat nemažai atsirado tokių, kurie kaltino mergaičių šeimas ir tėvus, mat būtent jie išleido vaikus į festivalį, kuriame, kaip ir kituose, netrūksta alkoholio ar kitų svaigiųjų medžiagų.

REKLAMA

Atvejis bus tiriamas

Ar tokiu būdu nebuvo pažeistas alkoholio reklamos įstatymas?

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Direktoriaus pavaduotojos Gražinos Belian teigimu, Lietuvos Respublikoje galioja absoliutus alkoholio reklamos draudimas, tik tam tikra informacija apie alkoholinius gėrimus (pvz., ant alkoholinio gėrimo ir (ar) jo pirminės (prekinės) ar antrinės (grupinės) pakuotės nustatyti ženklinimo rekvizitai ir kita ženklinimo informacija, alkoholinių gėrimų eksponavimas (pateikimas parduoti), alkoholinio gėrimo grupė, pogrupis, kategorija, alkoholinio gėrimo kilmės šalis, geografinė nuoroda, regionas, alkoholinių gėrimų gamintojų ar alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių pavadinimai ir registruoti prekių ženklai, alkoholinio gėrimo kaina, kai ši informacija pateikiama mažmeninės prekybos ar viešojo maitinimo vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami vartotojui ar alkoholinius gėrimus gaminančių ar jais prekiaujančių įmonių interneto svetainėse).

REKLAMA
REKLAMA

Departamento nuomone, nagrinėjamu atveju galimai pažeistas alkoholio reklamos draudimas, todėl Departamentas pradės tyrimą dėl galimo alkoholio reklamos pažeidimo.

Vadina žmogiška klaida

Festivalio „Karklė 2019“ atstovė spaudai Justė Gvazdaitytė tv3.lt sako, kad ribos tikrai buvo peržengtos ir dabar dėl to apgailestauja. „Jeigu Narkotikų, tabako ir kontrolės departamentas sako, kad įstatymas buvo pažeistas, man net nekyla minties abejoti jų kompetencija ir teisumu.

Už veiksmus "Brazilijos rimtu" baro zonoje buvo atsakinga reklamos agentūra, kurios darbuotojai organizavo ir prižiūrėjo fotosesiją. Tikiu, kad ši situacija susiklostė dėl žmogiškos klaidos, nepagalvojus apie galimas pasekmes." Šiais metais „Karklės“ festivalis vyko net 4 dienas. Unikali renginio vieta – Baltijos pajūris, net 5 scenos (trys iš jų ant jūros kranto), puikus oras, gausybė pramogų kiekvieno skoniui, užsienio ir Lietuvos atlikėjų pasirodymai garantavo vieną geriausių savaitgalių Lietuvos pajūryje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų