REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Su valstiečių sąrašu išrinktas Europos Parlamento narys Stasys Jakeliūnas pareiškė neremsiantis Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūros į Europos Komisijos narius dėl jo paramos verslo elitui.

 

„V. Sinkevičiaus kandidatūros į Europos Komisijos narius neremsiu, nes jis, mano įsitikinimu, dirbdamas Vyriausybėje labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms“, – feisbuke pirmadienio popietę parašė S. Jakeliūnas.

Pasak europarlamentaro, ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius „neretai politinės karjeros siekia ignoruodamas moralinius principus, o atskirais atvejais – išduodamas konkrečius jaunus žmones, savo kolegas“.

S. Jakeliūnas teigia, kad kandidato į eurokomisarus pozicija dėl gyventojų pajamų mokesčio dideles pajamas gaunantiems žmonėms, viešai reiškiama bankams palanki nuomonė „akivaizdžiai pademonstravo, kad socialinis teisingumas ir gerovės valstybės kūrimas jam rūpi mažiau, nei jo paties populiarumas verslo elito akyse“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat sukritikavo V. Sinkevičiaus poziciją, kai parlamentaras Mykolas Majauskas buvo viešai apkaltintas seksualiniu priekabiavimu.

„Kai viešojoje erdvėje ir Seime vyko diskusijos dėl M. Majausko seksualinio priekabiavimo istorijų ir apkaltos proceso jam inicijavimo, ministras tylėjo. Nors žinojo, kad bent viena brutaliai puolama mergina dirba jo kuruojamoje įstaigoje“, – rašo S. Jakeliūnas.

REKLAMA

Jo nuomone, darbą baigiantis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys ir Seimo narys Tomas Tomilinas būtų vertesni kandidatai vykti į Europos Komisiją.

Pats V. Sinkevičius, vertindamas kritiką, sako, kad kiekvienas parlamentaras „laisvas turėti savo nuomonę“.

„Yra mano darbai, jie yra atviri pastaruosius trejus metus, bet kiekvienas yra laisvas turėti savo nuomonę. Tai yra jo nuomonė“, – BNS teigė V. Sinkevičius.

S. Jakeliūną į Europarlamentą delegavo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, o V. Sinkevičius favoritu tapti naujuoju Lietuvos eurokomisaru tapo, kai paramą jam išsakė valstiečiųfrakcija Seime.

REKLAMA
REKLAMA

V. Sinkevičiaus kandidatūrai į eurokomisarus jau pritarė Lietuvos Vyriausybė ir prezidentas. Ją dar turės patvirtinti Seimas ir Europos Parlamentas. Naujoji Europos Komisija darbą pradės lapkritį.

S. Jakeliūnas Europos Parlamente priklauso Žaliųjų frakcijai.

V. Sinkevičius naujoje Europos Komisijoje gali tapti vieninteliu žaliųjų nariu, jei europinė Žaliųjų partija pritars, kad politikas būtų laikomas jų atstovu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų