REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atvėrė kelią pasirašyti Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų rangovo sutartį.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atvėrė kelią pasirašyti Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų rangovo sutartį.

REKLAMA

LAT atsisakė priimti bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas skundą dėl savivaldybės sprendimo pašalinti ją iš koncesijos konkurso, pranešė savivaldybė.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS sakė, kad ši galutinė nutartis atveria savivaldybei kelią užbaigti derybas su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“ ir jau rudenį pasirašyti sutartį.

„Yra pašalintos visos kliūtys tęsti derybas su konkurso nugalėtoja pripažinta bendrove „Axis industries“ ir pasirašyti sutartį. Šį ir kitą mėnesį bus tęsiamos derybos su įmone“, – teigė jis.

Pasak savivaldybės, LAT teisėjų kolegija nusprendė, kad skunde nekeliama teisės klausimų, kurie atitiktų bylos peržiūrėjimo kasacine tvarka pagrindus.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimas nepriimti skundo parodo, kad savivaldybė bei projekto komisija buvo teisūs, iš naujo pašalindami bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas pasiūlymą, o visos konkurso procedūros gali būti toliau tęsiamos su vieninteliu konkurse likusiu dalyviu, bendrove „Axis Industies“, – pranešime teigia savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas liepos 5 dieną nutarė, kad savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę Vilniaus nacionalinis stadionas iš sporto komplekso statybų konkurso. Taip pat buvo panaikintos laikinosios apsaugos priemonės.

Nuo kovo pradžios bendrovės prašymu Vilniaus apygardos teismas buvo uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su „Axis Industries“. Kiek vėliau laikinųjų apsaugos priemonių mastas buvo sumažintas, tačiau draudimas sudaryti sutartį buvo likęs galioti.

Įmonė teisme siekė, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimas atmesti jos preliminarų pasiūlymą, nekviesti dalyvauti tolesnėse procedūrose, įpareigoti savivaldybę pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus ir vertinti jos pasiūlymą.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis Industries“. Tuomet sutartį planuota pasirašyti per mėnesį.

Vilniaus nacionalinį stadioną konkurso komisija antrą kartą iš pirkimo pašalino sausio pabaigoje dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų. Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Pagal projektą, komplekse su stadionu dar būtų lengvosios atletikos aikštė, įvairios treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, vaikų darželis, biblioteka.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų