REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas antradienį nusprendė trims mėnesiams pratęsti suėmimą kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymu kaltinamiems dviem estams ir lietuviui.

Kauno apygardos teismas antradienį nusprendė trims mėnesiams pratęsti suėmimą kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymu kaltinamiems dviem estams ir lietuviui.

REKLAMA

Tokių kardomųjų priemonių prašė prokuroras Zdzislavas Tuliševskis. Prokuroro teigimu, yra tikimybė, jos visi trys kaltinamieji – lietuvis Ričardas Baika bei estai Hansas Erikas Ehvertas ir Arle Grabbi bėgs ir slėpsis. Taip pat manoma, kad R. Baika ir A. Grabbi gali daryti naujus nusikaltimus.

Kauno apygardos teismo pranešime rašoma, jog sprendžiant dėl kardomosios priemonės pratęsimo taip pat įvertinta, jog R. Baika ir jo bendrininkai turi plačius ryšius užsienyje, byla yra susijusi su galimai tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu, su užsakomaisiais nužudymais.

Teismas taip pat nustatė, kad H. E. Ehverto ir A. Grabbi su Lietuva nesieja jokie socialiniai ryšiai, jie yra Estijos piliečiai, o R. Baika taip pat neturi stiprių socialinių ir ekonominių ryšių gimtojoje šalyje, be to, jie veikė organizuotai ir apgalvotai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kriminalinė policija šių metų gegužę pranešė išaiškinusi 22 asmenų tarptautinę ginkluotą grupuotę, įtariamą organizavus D. Bugavičiaus nužudymą.

REKLAMA

Policija tvirtina, kad būtent tyrimas dėl D. Bugavičiaus nužudymo leido išaiškinti šią grupuotę. Tyrimo metu atlikta 40 kratų, jų metu rasta maždaug 8 mln. eurų vertės grynųjų pinigų, deimantų, aukso luitų, brangenybių ir prabangių automobilių.

Du estai savo gimtosios šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš jų teistas du kartus.

Sulaikytas lietuvis teistas nebuvo, bet jis žinomas teisėsaugai.

Teisėsaugos duomenimis, pagrindinis nužudymo motyvas – manymas, kad D. Bugavičius kelia grėsmę jų nusikalstamam susivienijimui, prekybai narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA

D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ buvo nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune.

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis, asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš jos pasišalino automobiliu.

Prokuroro teigimu, visi trys kaltinamieji savo kaltę neigia.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tyrimas užtruko daugiau nei trejus metus. D. Bugavičius policijai buvo žinomas, anksčiau teistas. Žiniasklaida skelbė, kad jis sietas su Agurkinių gauja.

Bylą teisme planuojama pradėti nagrinėti lapkričio mėnesį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų