REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoje sostinės ligoninėje apsilankęs vyras nustebo, kad nelaimių metu naudojami avariniai išėjimai užrakinti, o raktai nuo jų padėti kažkur kitur. Ligoninė atkerta, kad tokių durų pas juos nėra ir viskas atitinka reikalavimus.

Vienoje sostinės ligoninėje apsilankęs vyras nustebo, kad nelaimių metu naudojami avariniai išėjimai užrakinti, o raktai nuo jų padėti kažkur kitur. Ligoninė atkerta, kad tokių durų pas juos nėra ir viskas atitinka reikalavimus.

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytojas, kuris stebėjosi, kad vadinamosios Lazdynų ligoninės avariniai išėjimai, skirti ištrūkti iš pastato nelaimės atveju, yra užrakinti, o raktai – kitoje vietoje.

Lauktų skaudžios pasekmės

Portalui tv3.lt skaitytojas Marius atsiuntė nuotraukų, kuriose matomi keli ligoninės avariniai išėjimai.

Ant durų užklijuotas popieriaus lapas, ant kurio pranešama, kad raktai, nuo avarinio išėjimo durų, yra dispečerinėje arba apsaugos poste, taip pat pridedami telefono numeriai.

Vyras stebėjosi, kad durys užrakintos ir, ištikus nelaimei, reikėtų ieškoti, kur padėti raktai nuo evakuacijai skirtų išėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nelaimės atveju pasekmės būtų labai skaudžios“, – įsitikinęs skaitytojas.

Tvirtino, kad nerakinamos

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus vedėja Eglė Indriūnaitė portalui tv3.lt tvirtino, kad tokių avarinių išėjimų ligoninėje nėra.

REKLAMA

Lazdynų ligoninės atstovės teigimu, vadovaujantis Bendrųjų priešgaisrinės saugos taisyklėmis, ligoninėje evakuaciniai išėjimai atrakinami iš vidaus raktu, laikomu šalia durų įrengtoje dėžutėje su į vidų įspaudžiamu stiklu.

„Atsiųsta nuotrauka, galimai, daryta anksčiau, kai galiojo kiti reikalavimai“, – svarstė E. Indriūnaitė.

Skaitytojas Marius patikslino, kad nuotraukos darytos rugpjūčio 10 d. ligoninės skubios pagalbos priėmimo skyriuje.

Lazdynų ligoninės atstovė portalui tv3.lt atsiuntė tų pačių avarinių išėjimų, kuriuos užfiksavo Marius, nuotraukas. Tačiau jose skaitytojo dar prieš kelias dienas matytų užrašų, apie dispečerinėje saugomus raktus, jau nebėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Skubios pagalbos priėmimo skyriuje įstatytos specialiai evakuacijai skirtos durys, kurios nerakinamos ir bet kada iš vidaus atsidaro nuspaudus rankeną. Skaitytojas turėjo pastebėti ne tik spynelę duryse, bet ir rankeną, be to, galėjo pabandyti jas atidaryti ir įsitikinti, ar durys užrakintos, ar ne“, – sakė E. Indriūnaitė.

Bendrosiose priešgaisrinės saugos taisyklėse rašoma, kad evakuacijos keliai, išėjimai, avariniai išėjimai turi būti laisvi, parengti žmonėms evakuoti bet kuriuo paros metu. Siekiant nestabdyti žmonių evakavimo, draudžiama rakinti aukštų holų, bendrojo naudojimo koridorių ir evakuacinių laiptinių, avarinių išėjimų duris, liukus.

Rakinti galima tuos avarinius išėjimus, kurie turi stacionarius atidarymo iš vidaus įrenginius, automatiškai atrakinami suveikus gaisro aptikimo ir signalizavimo sistemai arba atrakinami aktyvavus gaisro aptikimo ir signalizavimo sistemų ranka valdomus pavojaus signalizavimo įtaisus, taip pat atrakinami iš budinčio asmens pulto patalpos arba naudojant mygtuką šalia durų ir tie, kurie atrakinami iš vidaus raktu, laikomu šalia durų įrengtoje dėžutėje su į vidų įspaudžiamu stiklu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų