REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas ir jo komanda dirba dar tik mėnesį, bet jau privalėjo pateikti savo interesų deklaracijas –nurodyti, ką veikia jų sutuoktiniai ar kiti šeimos nariai, kokias paskolas yra pasiėmę ir kokiai partijai priklauso jų tėvai. Tiesa, deklaracijas kol kas pateikė tik apie pusė prezidento Gitano Nausėdos komandos narių, ir, žinoma, pats prezidentas.

Prezidentas ir jo komanda dirba dar tik mėnesį, bet jau privalėjo pateikti savo interesų deklaracijas –nurodyti, ką veikia jų sutuoktiniai ar kiti šeimos nariai, kokias paskolas yra pasiėmę ir kokiai partijai priklauso jų tėvai. Tiesa, deklaracijas kol kas pateikė tik apie pusė prezidento Gitano Nausėdos komandos narių, ir, žinoma, pats prezidentas.

REKLAMA

Prezidento deklaracijoje, kurią jis pateikė šiandien, praėjus lygiai mėnesiui po to, kai pradėjo eiti savo pareigas, G. Nausėda deklaruoja nemažai sandorių, susijusių su buvusia savo darbo vieta – SEB banku. Prezidentas iš SEB banko 2002 metais yra pasiėmęs paskolą namo statybai, G. Nausėda skolinosi 391 630 tūkst. eurų. Tais pačiais metais dabartinis prezidentas su SEB banku sudarė dvi gyvybės draudimo sutartis, viena siekė 27 tūkst. eurų, o kita – 30 tūkst. eurų. Prieš porą metų G. Nausėda gavo paskola išperkamosios nuomos būdų nusipirkti automobilį, jis įkainotas beveik 10 tūkst. eurų.

Prezidentas taip pat deklaravo, kad jo sutuoktinė Diana Nausėdienė dirba Vilniaus universiteto verslo mokykloje ir turi automobilį, kurio vertė siekia apie 10 tūkst. eurų. Tiesa, D. Nausėdienė žiniasklaidai yra minėjusi, kad jos vyrui pradėjus eiti prezidento pareigas ji nebedėstys universitete, o daugiau dėmesio skirs socialinei veiklai, reprezentacijai. G. Nausėda turi dvi suaugusias dukteris, Gedailę ir Ugnę, abi jos šiuos metu studijuoja užsienyje. Vyresnioji Gedailė – Belgijoje, o jaunesnioji Ugnė – Pietų Korėjoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento kanclerė Algė Budrytė, prižiūrinti, kad viskas, kas vyksta Prezidentūroje, būtų sklandu, deklaravo esanti Šaulių sąjungos narė ir turinti netiesioginių ryšių su žiniasklaida, mat jos vyras, Tomas Bindokas yra vienas iš „Media bitės“ akcininkų. Šiai įmonei priklauso žurnalai „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, taip pat portalas manodaktaras.lt, kino teatras „Pasaka“.

REKLAMA

A. Budrytei ir jos sutuoktiniui taip pat priklauso įmonės „Elisa“, kuri užsiima nekilnojamuoju turtu ir jo nuoma, akcijų. Šalia to sutuoktiniai turi krūvą paskolų išduotų jų dalinai valdomai įmonei „Elisa“, o kartu ir paskolą būstui, imtą SEB banke, bei du investicinius gyvybės draudimus ir investicinį gyvybės draudimą-kaupimą vaiko ateičiai. A. Budrytė deklaravo, kad jos pusbrolio Ryčio Budrio žmona yra LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė Budrienė.

Prezidento patarėjas, aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas ir buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius deklaravo, kad yra „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų“ dalininkas, taip pat turi akcijų įmonėje „Integrantė“, rašoma, kad jis yra ir jos direktorius. Tai – konsultacijų įmonė, kurią J. Neverovičius įkūrė palikęs ministro postą, tuomet jis sakė neturįs planų grįžti į politiką.

REKLAMA
REKLAMA

J. Neverovičius taip pat deklaravo, kad yra labdaros ir paramos fondo „Žodžio laisvės fondas“ dalininkas, o kartu su žmona yra paėmę paskolą iš „Luminor“ banko būsto kreditavimui.

Kitas prezidento patarėjas ir ekonomikos bei socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta deklaravo, kad jis yra Kauno orientavimosi sporto klubo dalininkas, o jo žmona dirba Kauno klinikose. Prezidento patarėjas taip pat deklaravo, kad jo sesuo ir teta dirba „Pažaislio muzikos festivalyje“, o tėvas – Justinas Krėpšta yra Kauno valstybinės filharmonijos vadovas, „Pažaislio muzikos festivalio“ steigėjas ir Lietuvos liberalų sąjūdžio narys.

S. Krėpšta iš „Swedbank“ pasiskolino 20 tūkst. eurų ir tris kartus ėmė paskolas po 5,5 tūkst. eurų studijų „Baltic management institute“ finansavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai prezidento patarėja Lina Svidinskaitė, kuri yra buvusi Seimo nario Mykolo Majausko padėjėja Seime, o dabar – jo mylimoji, deklaravo santykius su šiuo politiku. Jos deklaracija itin kukli, joje nėra jokių paskolų, tik deklaruoti meilės santykiai ir tai, kad jos mama dirba Lietuvos statistikos departamente.

Iš viso būrio prezidento patarėjų komunikacijos klausimais savo interesus kol kas deklaravo tik prezidento sutuoktinės viešąją komunikacija besirūpinanti Regina Statkuvienė, kuri nurodė, kad jos sutuoktinis yra politologas ir Generolo Jono Žemaičio karo akademijos dėstytojas Nortautas Statkus. Sutuoktiniai turi hipotekos ir kredito paskolų SEB banke, jie taip pat ėmė paskolą naujam automobiliui.

REKLAMA

Prezidento patarėjas, vidaus politikos grupės vadovas ir buvęs Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis deklaravo, kad šiuo metu dar yra Energetikos instituto doktorantas, o kartu su sutuoktine yra „Erudito“ licėjaus dalininkai.

Jie taip pat yra įmonės „Pakelti antakiai“ akcininkai, ši įmonė užsiima vaikų ugdymu. Patarėjas yra ėmęs paskolą iš „Luminor“ banko automobiliui, verslui plėtoti ir įsigyti nekilnojamojo turto.

Dalis prezidento patarėjų interesų dar nedeklaravo, nors deklaruoti privalėjo jau pirmadienį, tiesa, dalis jų – atostogauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų