REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agnės Zuokienės užvirtą istoriją apie mįslingas dėžes su menininkų daiktais šeimos rezidencijoje Artūras Zuokas tęsia savu šou. Viso skandalo metu buvęs sostinės meras viešėjo užsienyje, o grįžęs sukvietė, kaip pats vadina, į Fluxus vakarėlį, pavadinęs jį „Kas dėžėse?“.

Agnės Zuokienės užvirtą istoriją apie mįslingas dėžes su menininkų daiktais šeimos rezidencijoje Artūras Zuokas tęsia savu šou. Viso skandalo metu buvęs sostinės meras viešėjo užsienyje, o grįžęs sukvietė, kaip pats vadina, į Fluxus vakarėlį, pavadinęs jį „Kas dėžėse?“.

REKLAMA

Feisbuke savo paskyroje politikas paskelbė, kad visi norintieji šiandien popiet gali rinktis į Užupio 30-imt ir savo akimis išvysti, kas gi yra Vilniaus savivaldybės atimtose, o vėliau grąžintose dėžėse. Tiesa, į šou susirinko vos keletas smalsaujančių miesto gyventojų. Padrąsinti Zuoko šie ryžosi žvilgtelėti, kas gi dėžėse.

Visgi, labiausiai Zuokas nudžiugo pamatęs, kad į tariamą vakarėlį atvyko ir kviestas Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis. Pastarasis kaip susitaikymo dovaną A. Zuokui atnešė pyragą.

REKLAMA
REKLAMA

Poderskis nepripažįsta, kad nors ir trumpam, tačiau išsivežusi dėžes savivaldybė apsikvailino ir savo sprendimų broką vis bando nuleisti juokais.

„Jeigu kažko trūko, tai trūko įsigilinimo kažkokio, bet performansas, performansas įvyko, performansas buvo geras“, – sakė administracijos direktorius Povilas Poderskis. 

REKLAMA

Kiek vėliau iš Jono Meko fondui neva priklausančių patalpų, kur sukrautos dėžės, veiksmas persikėlė į Zuokų namų kiemą. Čia buvęs Vilniaus meras svečiams buvo parengęs šampano, vyno ir kepsnių. Skandalą dėl dėžių užkūrusiai Agnei tereikėjo nusileisti į apačią, tačiau į balkoną išėjusi vos kelioms akimirkoms savo nuomonę apie vyro barbekiu kieme pasisakė feisbuke.

„Jei kam įdomu ne šou, o tikra situacija, tai ir klauskit, kur 160 dėžių. O tiems, kam smagu tik linksmintis – paruošta daug taurių – visi galit ateiti ir lėbauti į Užupio 30 – pasidžiaukit šia diena, o atsakymus pateiks prokuratūra“, – rašo Agnė Zuokeinė.

REKLAMA
REKLAMA

Zuokienė savo paskyroje pridėjo raštą, kad dėl neva išgrobstyto Jono Meko vizualinių menų centro turto ji kreipėsi į prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisiminį tyrimą. Beje, Zuokas šiai viešai apžiūrai pristatė vos 40 dežių. Likusį turtą, anot politiko, neva susirinko jo tikrieji šeimininkai.

„Šimtas su viršum buvo iš viso konteineryje, dalis buvo privačių asmenų daiktai. Pavyzdžiui Augustui Varkaliui vakar buvo nuvežta į Kauną jo daiktai, nes jis kraustosi iš Niujorko į Lietuvą. Paskui buvo dar keli amenys, kurie parsivežė kartu. Bet Jonui Mekui, jo fondui buvo apie 40 dėžių tai jos čia ir yra“, – sako buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šimtą dėžių sostinės savivaldybės darbuotojai Jono meko fondui grąžino dar antradienį, kai šis sostinės administracijai pateikė nuosavybę į šį turtą įrodančius dokumentus. Tiesa, Zuokienė tikino sieksianti ne tik šio turto arešto bet ir nepriklausomų ekspertų įvertinimo, ar iš tiesų dėžėse esantys daiktai – menkaverčiai, kaip kad yra sakęs A. Zuokas. Pastarasis sako tuo tik apsidžiaugtų.

„Jeigu savivaldybė apmokės ir padarys privataus fondo knygų įvertinimą, mes tikrai už tai. Kam pačiam mokėti, kai gali savivaldybė apmokėti. Tai čia labai gražu. Savivaldyė ne tik išveža, iškrausto, parveža, bet dar ir apmokėtų. Tai čia būtų…Mes už“, – pasakoja A. Zuokas.

REKLAMA

Kol A. Zuokas tęsia su ja besiskiriančios žmonos pradėtą skandalą, į jį savivaldybės įpainiotas Gintaras Sodeika sako, kad vis dar ketina skųsti savivaldybės vadovus į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Jono Meko centrui vadovaujantis vyras tapo lyg atpirkimo ožiu, kai skandalo pradžioje sostinės administracija jai pavaldų centrą supainiojo su privačiu Jono Meko fondu. Nors Sodeikos vadovaujamas centras su Zuokienės rastomis dėžėmis susijęs nebuvo –jis buvo atleistas. Sodeika piktinasi nesulaukes viešo atsiprašymo, o tik skambučio iš R. Šimašiaus pavaduotojo.

„Man labai keista, kad jeigu telefonu asmeniškai atsiprašymas pasakomas, kodėl vengiamas viešai tai padaryti? Todėl aš tebelaukiu to veiksmo atliekamo viešai“, – teigia Jono Meko vizualiųjų menų centro direktorius Gintaras Sodeika. 

Tiesa, Jono Meko centro vadovas džiaugiasi, tik tuo, kad skandalo dėka išaugo susidomėjimas jo vadovaujamame centre saugoma Jono Meko kolekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų