REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie stalo plušantis vyrukas jau nieko nestebina. Juk visi žino: geriausi kulinarai – vyrai. Tačiau čia skanėstą gamina policijos pareigūnas. Juo Andrius Bubulis dirba jau 15 metų. Šiuo metu jis Kauno kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vadovas. Kasdien įprastai jis skuba į darbą policijoje, o po darbo tarnybinę uniformą iškeičia į konditerio prijuostę. Kaip reaguoja klientai žinodami kas jiems ruošė skanėstus?

Prie stalo plušantis vyrukas jau nieko nestebina. Juk visi žino: geriausi kulinarai – vyrai. Tačiau čia skanėstą gamina policijos pareigūnas. Juo Andrius Bubulis dirba jau 15 metų. Šiuo metu jis Kauno kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vadovas. Kasdien įprastai jis skuba į darbą policijoje, o po darbo tarnybinę uniformą iškeičia į konditerio prijuostę. Kaip reaguoja klientai žinodami kas jiems ruošė skanėstus?

REKLAMA

„Neparodo, bet kai kurie sureaguoja, faktas pagiria. Tikrai teigiamai žiūri į tą dalyką, kažkokių neigiamų reakcijų neteko stebėt“, – pasakoja A. Bubulis. 

Andrius neslepia, maistą ruošti jis mėgsta. O prieš pusantrų metų nusprendęs keisti gyvenimo būdą, maitintis sveikai – ieškojo ir tinkamų saldumynų. Tokį skanėstą paragavo pas pažįstamus, patiko ir pats paruošė. Taip gimė pirmasis jo sveikuoliškas tortas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi pats pradėjau sveikai maitintis, atsisakiau mėsos, kitų nenaudingų produktų, tai teko ieškoti saldumynų alternatyvos. Paragavau, patiko, pats pasigaminau, ir kilo mintis pradėti kaip ir verslą“, – džiaugiasi A. Bubulis.

REKLAMA

O jau po mėnesio tortas iškeliavo klientams. Atsiliepimai džiugino, tad kaunietis įsirengė erdvę, kur dabar ir sukasi laisvalaikiu.

Andrius Bubulis gamina ne įprastus, o veganiškus tortus. Juose nėra gyvulinės kilmės produktų, laktozės, cheminių priedų. Viską kaunietis daro pats.

„Imame uogas iš kurių darysime torto skonį, čia yra juodųjų serbentų uogos“, – sako A. Bubulis.

Tortų pagrindas vaisiai, uogos, daug riešutų. Jokių miltų, kiaušinių, skonių stipriklių ar sintetinių tirštiklių:

„Jie yra nekepami visai, tortai gaminami termiškai jų nepadorojant – visas procesas ir vyksta man vienam darant – nuo produktų supirkimo, nuo riešuto nupirkimo iki pateikimo klientui.“

REKLAMA
REKLAMA

Vyras sako šiuo metu turįs 9 skirtingus receptus:

„Naudoju agavų sirupą, gali būti naudojamas medus, ar klevų sirupas pagal kliento norą poreikį.“

36-erių kauniečiui ar dėl profesinės patirties, ar iš prigimties patinka iššūkiai, tad tokių ieško ir gaminant tortus – kartais imasi to, kam kiti nesiryžta.

„Užsakymas neįprasčiausiais, kai reikėjo pagaminti tortą be riešutų. Reikėjo priimti tą iššūkį, norėjosi padėti žmogui kadangi kaip supratai jau buvo kreipęsis ne į vieną tokių sveikuoliškų tortų gamintoją ir visi atsisakė, tai nenėriau į krūmus, bet ėmiau ir pagaminau“, – pasakoja A. Bubulis.

Tortus jis pats ir puošia, dažniausiai uogomis ar vaisiais.

Per mėnesį jis sako paruošiantis kelias dešimtis tortų – gimtadieniams, įmonių šventėms ar tiesiog kitokių skanumynų ieškantiems smaližiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų