REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva turės dar prastesnės kokybės Vyriausybę nei iki šiol, atnaujintą Ministrų kabinetą vertina opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Lietuva turės dar prastesnės kokybės Vyriausybę nei iki šiol, atnaujintą Ministrų kabinetą vertina opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA

„Tenka apgailestauti, kad formuojant Vyriausybę nepavyko išsaugoti gerai dirbusio susisiekimo ministro Roko Masiulio ir, panašu, kad dėl premjero S. Skvernelio abejingumo vietoje žadėto profesionalų proveržio turėsime stagnaciją ir nuosmukio administratorius“, – trečiadienį partijos paskelbtame pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Anot jo, „nė vienas iš trijų naujai skiriamų ministrų nėra niekuo pasižymėję nei politikoje, nei jiems paskirtose srityse“.

„Per šias dvi savaites Vyriausybės formavimo nei iš premjero, nei iš visų trijų naujai skiriamų ministrų neišgirdome absoliučiai jokių naujų idėjų ar aiškių prioritetinių darbų jų vadovaujamose srityse, o tik pažadą mokytis“, – teigia opozicijos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį patvirtino Vyriausybę su trijų ministrų pasikeitimais.

Vietoje susisiekimo ministro Roko Masiulio buvo paskirtas Lenkų rinkimų akcijos atstovas parlamentaras Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministre vietoje Eimučio Misiūno tapo taip pat Lietuvos lenkų atstovė Seimo narė Rita Tamašunienė, o Žemės ūkio ministerijoje Giedrių Surplį pakeis socialdarbietis Seimo narys Andrius Palionis.

REKLAMA

Ministrų kabinetas atnaujintas dėl valdančiosios koalicijos liepos pradžioje sutarus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

G. Landsbergis taip pat kritikuoja sprendimą Vyriausybėje palikti ministrus, dėl kurių darbo, anot jo, „buvo kilę abejonių“, įvardindamas sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių bei finansų ministrą Vilių Šapoką.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš esmės vietoje prieš 2016 metus rinkimus žadėtų savo sričių nepartinių profesionalų šiandien Vyriausybėje turime niekuo nepasižymėjusius, abejotinos reputacijos partinius kadrus. Toks ministrų kabinetas – tai ne stabilumas, o Brežnevo laikų stagnacija ir visų žadėtų proveržių ir reformų kapituliacija“, – komentuoja G. Landsbergis.

Vyriausybėje lieka dirbti ligšioliniai valstiečių deleguoti ministrai: aplinkos – Kęstutis Mažeika, energetikos – Žygimantas Vaičiūnas, finansų – V. Šapoka, krašto apsaugos – Raimundas Karoblis, kultūros – Mindaugas Kvietkauskas, socialinės apsaugos ir darbo – Linas Kukuraitis, sveikatos apsaugos - A. Veryga, švietimo, mokslo ir sporto – A. Monkevičius, teisingumo – Elvinas Jankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pareigose lieka socialdarbiečių deleguotas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kol kas ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas eis ir į eurokomisarus siūlomas valstietis Virginijus Sinkevičius.

Pasikeitus daugiau nei vienam ministrui, Vyriausybė turės pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų