REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgų diskusijų trečiadienį paaiškėjo atnaujintas ministrų kabinetas – prezidentas Gitanas Nausėda pritarė premjero Sauliaus Skvernelio pateiktai atnaujintai Vyriausybei, kurioje pakeisti trys ministrai.

Po ilgų diskusijų trečiadienį paaiškėjo atnaujintas ministrų kabinetas – prezidentas Gitanas Nausėda pritarė premjero Sauliaus Skvernelio pateiktai atnaujintai Vyriausybei, kurioje pakeisti trys ministrai.

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad darbas, kuris tęsėsi kelias savaites, yra baigtas, dekretai yra pasirašyti. Norėtųsi, kad tie darbai, kurie buvo pradėti, būtų įgyvendinti iki galo. Norėtųsi, kad tie pažadai, kurie buvo teikti, būtų įgyvendinti taip pat. Ir kad valstybėje būtų net tik stabilumas, bet ir noras atlikti darbus iki galo“, – žurnalistams prezidentūroje kalbėjo G. Nausėda.

Trys nauji ministrai

Į susisiekimo ministro pareigas paskirtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius, poste pakeisiantis Roką Masiulį. Į žemės ūkio ministrus vietoj Giedriaus Surplio skiriamas „socialdarbietis“ Andrius Palionis, į vidaus reikalų ministrus vietoj Eimučio Misiūno – Lenkų rinkimų akcijos narė Rita Tamašunienė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl nusprendė keisti susisiekimo ministrą R. Masiulį, G. Nausėda sakė pastebėjęs, kad pastaruoju metu ministro iniciatyvos nesulaukė daug palaikymo Seime, todėl ministrui buvo sunku dirbti.

REKLAMA

„Manau, kad pačiam R. Masiuliui buvo sunku dirbti, nepaisant to, kad jo asmeninės savybės ir skaidrumo standartai man, kaip prezidentui, yra artimi“, – teigė G. Nausėda.

Iki šiol kilo klausimų dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos bei socialinių reikalų ir darbo ministro Lino Kukuračio ateities, tačiau šie ministrai išlaikys savo portfelius. Likusių ministerijų vadovai nesikeis. Prezidentas jau pasirašė dekretą dėl naujosios Vyriausybės, visi kandidatai į ministrus yra patikrinti specialiųjų tarnybų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės, kurie šiandien pateikti į ministrų poziciją, atitinka pagrindinius reikalavimus – yra profesionalūs ir atitinka aukščiausius skaidrumo ir profesionalumo reikalavimus“, – pridūrė S. Skvernelis.

Savo ruožtu G. Nausėda džiaugėsi, kad ministrų kabinete pagaliau atsirado bent viena moteris.

„Tikiuosi, kad poniai Tamašunienei su iškeltais iššūkiais pavyks susidoroti“, – vylėsi prezidentas.

Pasikeitus daugiau nei vienam ministrui, Vyriausybė turės pasitikrinti pasitikėjimą Seime. Ministrų kabinetas atnaujinamas dėl valdančiosios koalicijos sutarus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai.

S. Skvernelis premjeru vėl buvo paskirtas liepos pabaigoje po įgaliojimų grąžinimo procedūros. Naujieji ministrai prisieks Seimui rugpjūčio 20 dieną. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų