REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pasmerkė tautinės neapykantos apraiškas ir paragino teisėsaugą jas užkardyti, žydų bendruomenei prabilus apie grasinimus.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pasmerkė tautinės neapykantos apraiškas ir paragino teisėsaugą jas užkardyti, žydų bendruomenei prabilus apie grasinimus.

REKLAMA

Premjeras ragina teisėsaugos institucijas nedelsiant imtis veiksmų, užkardyti galimus tautinės neapykantos elementus ir prireikus panaudoti kitas įstatyme numatytas priemones“, – rašoma Vyriausybės išplatintame pranešime.

„Premjeras pabrėžia, kad valstybės pareiga užtikrinti kiekvieno joje gyvenančio piliečio ir kiekvienos bendruomenės teisę į saugumą. Atsakingos institucijos šią pareigą privalo įgyvendinti“, – teigiama jame.

Šis ministro pirmininko komentaras pasirodė Lietuvos žydų bendruomenei pranešus, kad ji dėl grasinimų neribotam laikui uždaro Vilniaus sinagogą ir savo būstinę. Bendruomenė taip pat paprašė užtikrinti Vilniaus žydų kapinių Sudervės plente papildomą apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Įtampa viešojoje erdvėje pastarosiomis savaitėmis kilo po Vilniaus miesto savivaldybės sprendimų pakeisti diplomato bei karininko Kazio Škirpos alėjos vardą ir nukabinti karininko Jono Noreikos atminimo lentą nuo bibliotekos dėl jų numanomo prisidėjimo prie susidorojimo su žydais Antrojo pasaulinio karo metu.

REKLAMA

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky BNS teigė, kad benduomenė pastaruoju metu yra sulaukusi grasinančių laiškų, tačiau į policiją nesikreipė ir kreiptis neketina.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad pareigūnai yra pasiruošę užkardyti galimus neramumus ar bandymus kurstyti tautinę neapykantą.

„Rytoj mitinge prie Mindaugo paminklo taip pat bus paskirtos papildomos policijos pajėgos, jis bus dokumentuojamas, jei bus bandymų kurstyti neramumus – esame pasirengę reaguoti“, – teigė policijos atstovas.

Pasak jo, policija pastarosiomis dienomis bendravo su Lietuvos žydų bendruomene, tačiau oficialios informacijos apie realius grasinimus pareigūnai negavo.

„Nieko oficialaus nesame gavę, jie tik išreiškė susirūpinimą, kad jaučiasi nesaugiai. Mes užtikrinome, kad esame pasirengę reaguoti“, – kalbėjo R. Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų