REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės politikė Agnė Zuokienė sako, kad savivaldybė, Jono Meko fondo reikalavimu grąžinusi menininko daiktus, atvežė juos į areštuotas, Zuokų šeimos įmonei priklausančias patalpas Užupyje ir jie bus išvežti.

Sostinės politikė Agnė Zuokienė sako, kad savivaldybė, Jono Meko fondo reikalavimu grąžinusi menininko daiktus, atvežė juos į areštuotas, Zuokų šeimos įmonei priklausančias patalpas Užupyje ir jie bus išvežti.

REKLAMA

Politikė tvirtina, kad patalpos adresu Užupio g. 30 priklauso „BNA grupei“, o vykstant jos skyrybų procesui su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku, patalpos yra areštuotos. J. Meko fondo atstovai anksčiau tvirtino šias patalpas nuomojantys iš įmonės.

Naujausiais Registrų centro duomenimis, 24 proc. „BNA grupės“ akcijų priklauso „BNA Ergo“, kuriai anksčiau vadovavo A. Zuokienė, 71 proc. – A. Zuokui, 5 proc. – sporto draugijai „Žalgiris“. Pasak A. Zuokienės, „BNA Ergo“ dalis neseniai buvo padovanota „BNA grupės“ direktoriui Gyčiui Trinkūnui.

„Atvežė į areštuotas patalpas, kurios kol vyksta skyrybų procesas niekam nepriklauso. Esu tos išmonės akcininkė, tai yra areštuotas turtas. Nelabai suprantu, kaip galima į areštuotą turtą įnešti iki galo neišsiaiškintus daiktus“, – žurnalistams antradienį savivaldybėje sakė A. Zuokienė. Vaizdo įrašą su jos atsakymais pateikė „Lietuvos ryto“ televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Ji žadėjo patikrinti, ar J. Meko fondo advokatės rašte surašyti daiktai „tikrai tenai yra“. A. Zuokienė taip pat kelia klausimą dėl kitų siuntinyje iš Jungtinių Valstijų gautų daiktų, kurie, kaip nurodo fondas, priklauso JAV lietuvei Rasai Razgaitis, taip pat menininkui Eugenijui Varkulevičiui, J. Meko fondą kartu su A. Zuokiene įsteigusiam buvusiam fondo direktoriui Kristijonui Kučinskui.

REKLAMA

„Kaip aš supratau, tai yra Rasos Razgaitienės (Razgaitis – BNS) daiktai, kuriuos ji galimai kažkaip perdavė, padovanojo, pardavė fondui“, – tikino ji.

„Tai, kas įvyko šiandien mūsų patalpose, yra labai didžiulis nesusipratimas. Matyt, reikės galvoti, kur juos padėti, jie negali būti būste, susijusiame su mumis. Rašysiu Rasai Razgaitienei, kad ji pasiimtų, jei čia jos daiktai yra“, – pridūrė A. Zuokienė.

Ji priminė, jog R. Razgaitis anksčiau dirbo A. Zuoko padėjėja. Šiuo metu ji dirba savivaldybės prieš dešimtmetį įsteigtame J. Meko vizualiųjų menų centre (JMVMC). Daiktus prieš savaitę paėmusi savivaldybė aiškinosi, ar tarp jų nėra Jurgio Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos darbų – jais ir rūpinasi minėtas centras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokienė tvirtino dokumente nerandanti „nė vieno žodžio“, kad daiktai priklauso J. Meko fondui.

„Esu fondo steigėja, ir man ne tas pats, kokie turtai pas mus guli. Jei jie įrodys, kad tai fondo daiktai, taip, aš priimsiu tuos daiktus ir ieškosiu vietos, kur juos eksponuoti, parodyti visuomenei. Fondo steigėja esu aš ir, šiuo atveju, šiandien tik aš galiu spręsti, kur tuos daiktus dėti, o ne kažkokie pašaliniai žmonės, viršijantys savo visus įgaliojimus“, – piktinosi politikė.

Registrų centro duomenimis, A. Zuokienė fondą įsteigė su K. Kučinsku. Politikė sako ieškosianti galimybių K. Kučinską „nušalinti dėl jo neskaidrios veiklos“ bei ieškoti kito valdytojo, kuris galėtų „teisingai inventorizuoti turtą ir parodyti jį visuomenei“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokienė praėjusią savaitę savivaldybę informavo radusi apie 100 dėžių su įvairiais J. Meko daiktais – žurnalais, knygomis, vaizdo įrašais bei pasidalino įtarimais, kai kurie daiktai galėjo būti iš savivaldybės įsigytos Jurgio Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos. Savivaldybė daiktus išsivežė ir po savaitės vertinimų, patvirtinus, jog daiktai priklauso fondui, antradienį juos grąžino. Administracijos direktorius Povilas Poderskis atsiprašė už savivaldybės skubotus veiksmus.

A. Zuokienė antradienį tikino tik informavusi apie radinį savivaldybę siekdama, kad daiktai būtų įvertinti ekspertų, bet nesitikėjo, kad savivaldybė juos pasiims, o vėliau – parveš atgal. Ji stebisi abiem veiksmais.

„Nežinau, kodėl – reikia klausti administracijos. Aš jų vietoje niekada nebūčiau taip dariusi, nebūčiau ir paėmusi (...). Tai, kad atvažiuos mašina ir išsiveš viską per pusvalandį – aš tikrai šito nesitikėjau“, – tvirtino politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų