REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Statybos (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Netrukus Vilniaus Pašilaičių mikrorajone iškils nauja mokykla, talpinsianti tūkstantį moksleivių. Be to, kad sostinėje statomos dar keturios naujos mokyklos, planuojama pertvarkyti ir senąsias, sovietines ugdymo įstaigas, kad šios labiau tiktų šiuolaikiniams poreikiams.

44

Netrukus Vilniaus Pašilaičių mikrorajone iškils nauja mokykla, talpinsianti tūkstantį moksleivių. Be to, kad sostinėje statomos dar keturios naujos mokyklos, planuojama pertvarkyti ir senąsias, sovietines ugdymo įstaigas, kad šios labiau tiktų šiuolaikiniams poreikiams.

REKLAMA

Kol kas šalia Pašilaičiuose esančios Gabijos gimnazijos dar triūsia statybininkai, matyti tik pirmosios pastato užuomazgos, o naujosios mokyklos mikrorajono gyventojai sulauks tik kitąmet.

Talpins tūkstantį moksleivių

Naujasis Gabijos gimnazijos priestatas – beveik 12 tūkst. kv. m erdvė per keturis aukštus, kuriame bus įrengti gamtos mokslų, informatikos ir technologijų kabinetai, laboratorijos, dvi sporto salės, aktų bei choreografijos salės, biblioteka su skaitykla, dailės studija, fotolaboratorija ir mokyklos muziejus.

Be to, naujasis pastatas pritaikytas mokiniams, turintiems judėjimo negalią. Aplink mokyklą bus įrengta pradinių klasių žaidimo-sporto zona, sporto aikštelės, dviračių stoginė ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinio rangovo bendrovės „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis planuoja, kad pastato vidus bus pradedamas įrenginėti rudens pabaigoje ar žiemos pradžioje.

REKLAMA

„Dabar cokolio darbai jau yra pasibaigę, kyla pastato konstrukcijos. Lapkričio-gruodžio mėnesiais planuojama sudėti langus ir eiti į pastato vidaus rengimą. Kaip ir planuota, 2020 metais pastatą planuojame pabaigti“, – tv3.lt trečiadienį kalbėjo L. Laukaitis.

Naujos mokyklos statybos Pašilaičiuose prasidėjo šių metų vasarį.

Spręs ir Perkūnkiemio problemas

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigia, kad Pašilaičiai naujam objektui pasirinkti neatsitiktinai – būtent Gabijos gimnazija susiduria su milžinišku moksleivių skaičiumi. O nauja ugdymo įstaiga aktuali ne tik Pašilaičių, bet ir šalia esančio Perkūnkiemo gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame vienoje iš dviejų labiausiai įtemptų Vilniaus vietų dėl mokyklų stygiaus. Šalia yra Gabijos gimnazija, kurioje vienintelėje vaikai dviem pamainomis mokosi. Atskiro pastato pastatymas išspręstų šią problemą bent iš dalies, vėliau reikėtų naujų projektų“, – tv3.lt sakė R. Šimašius.

Tiesa, kol kas neaišku, ar naujoji mokykla bus gimnazija, progimnazija ar pradinė.

„Čia galutinio sprendimo pilnai įtvirtinta dar nėra. Akivaizdu, kad čia reikia visko, visų klasių vaikų. Natūralu, kad pradinukų poreikis yra. Šitame rajone tarp Pašilaičių ir Perkūnkiemo dar tikrai neužsibaigia darbai. Visi žinome Perkūnkiemio problemas, ten reikės naujų švietimo projektų – ir darželių, ir mokyklų. Jie planuojami, be abejo“, – teigė meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturios naujos mokyklos

Be naujojo pristato Vilniuje artimiausiu metu ketinama pastatyti dar keturias mokyklas. Kitąmet prie Balsių progimnazijos išdygs 600 moksleivių skirta pradinė mokykla, šio pastato statybos jau pradėtos.

Taip pat kitąmet Pavilnyje, šalia „Vilnios“ mokyklos iškils naujas dviejų aukštų priestatas, kuriame galės mokytis apie 300 moksleivių.

Dviejų aukštų priestato projektas planuojamas ir prie Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos Žirmūnuose, kur galės mokytis dar 300 moksleivių. Šios mokyklos statybas ketinama pradėti šį rudenį.

Kitąmet planuojama pradėti naujos keturių aukštų mokyklos statybas Pilaitėje. Naujame pastate galės mokytis apie tūkstantį moksleivių. Planuojama, kad naująją mokyklą moksleiviai galėtų lankyti nuo 2022 metų rugsėjo.

REKLAMA

Anot Vilniaus vicemero Vytauto Mitalo, papildomai Vilniuje ketinama perdaryti senąsias sovietmečiu statytas mokyklas, kad šių erdvės labiau tiktų šiuolaikiniams poreikiams.

„Vilniuje transformuodami ugdymo erdves sieksime transformuoti ir ugdymo turinį, kalbant ne tik apie naujų objektų statybą, bet ir senų objektų renovaciją, pertvarkymą. Jau kalbamės su Vilniaus Gedimino technikos universiteto specialistais, kurie mums padėtų paruošti tam tikrą standartą ir tam tikrus pasiūlymus, kaip galime seno, sovietinio, koridorinio išplanavimo mokyklas renovuoti, keičiant iš esmės jų ugdymo erdves į labiau šiuolaikiniam ugdymui pritaikytas erdves“, – teigė V. Mitalas.

Paskutinį sykį nauja mokykla Vilniuje buvo atidaryta 2011 metais Balsiuose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų