REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupioje avarijoje netoli Molėtų kaktomuša susidūrus dviems automobiliams žuvo vos septynerių mergaitė, dar viena sunkiai nukentėjusi mažametė ligoninėje, sužeisti mažiausiai dar trys suaugusieji. Molėtiškiai sako, kad pavojingą sankryžą reikia kuo skubiau rekonstruoti.

Kraupioje avarijoje netoli Molėtų kaktomuša susidūrus dviems automobiliams žuvo vos septynerių mergaitė, dar viena sunkiai nukentėjusi mažametė ligoninėje, sužeisti mažiausiai dar trys suaugusieji. Molėtiškiai sako, kad pavojingą sankryžą reikia kuo skubiau rekonstruoti.

REKLAMA

Siaubinga tragedija Molėtų pakraštyje įvyko kelio Vilnius–Utena sankryžoje. Nuo Vilniaus pusės atvažiavęs automobilis „Toyota Prius“ suko kairėn, į Molėtus, o „Opel“ važiavo priešpriešiais, nuo Utenos pusės.

Automobilio „Toyota“ vairuotoja privalėjo praleisti „Opel“, tačiau tikėjosi prašokti prieš pat atvažiuojantį automobilį. Štai opelio vairuotojas, priblokštas baisios tragedijos, negalėjo pratarti nė žodžio.

Pavojingo manevro pasekmės labai skaudžios: abu automobiliai susidūrė kaktomuša. Opeliu važiavo šeima – 32 metų vyras patyrė sumušimų, o štai dvi mergaitės nukentėjo labai sunkiai. Vos septynerių mergaitė prarado sąmonę, atvykusios gausios medikų pajėgos ją įvykio vietoje gaivino. Tačiau mergaitės atgaivinti nepavyko. Kiek vyresnė dešimties metų mergaitė išvežta į ligoninę. Ji nukentėjo labai sunkiai, sako, tragedijai įvykus atskubėjęs senelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Faktiškai antras vaikas ar išgyvens, dar neaišku. Antra anūkė. Kokiam reikia būti idiotui, kad užsukt su tojota“, – kalbėjo sukrėstas senelis.

REKLAMA

Portalo tv3.lt šaltinių duomenimis, dešimtmetės būklė pagerėjo, ji yra gydoma ligoninėje, bet ne reanimacijos skyriuje.

Utenos apskrities policijos atstovė Violeta Ginaitienė portalui tvirtino, kad kol kas daugiau informacijos dėl sunkiai sužalotos mergaitės ar kitų avarijos aplinkybių suteikti negali.

„Vyksta ikiteisminis tyrimas ir pareigūnai kategoriškai atsisako suteikti bet kokią informaciją“, – teigė Utenos policijos atstovė.

Policijos departamentas pranešta, kad automobilį „Toyota“ vairavo 22 metų mergina. Ji nukentėjo ne itin sunkiai – suteikus pagalbą ligoninėje ji ir 21 metų jos keleivis gydosi namie. Ligoninėje dėl įvairių traumų gydoma 22 metų „Toyota“ keleivė. Abu vairuotojai, pirminiais duomenimis, buvo blaivūs.

REKLAMA
REKLAMA

Sankryža, kurioje susidūrė du automobiliai, liūdnai garsėja čia įvykstančiomis nelaimėmis, dažniausiai avarijas sukelia kairėn sukantys ir atvažiuojančiųjų priešpriešiais nepraleidžiantys vairuotojai. Įvažiuojantys nuo Molėtų ar Pabradės pusės privalo sustoti prieš šią sankryžą, nors įvažiuojantiems iš šalutinių kelių sankryžoje yra dar ir greitėjimo juostos.

O štai tame pačiame plente už pusantro kilometro esanti sankryža jau rekonstruota, sankryža su keliu į Ignaliną perdaryta į žiedinę. Po avarijos kelioms valandoms buvo visai uždarytas plentas, visi automobiliai buvo nukreipiami į aplinkkelius.

Gausios tyrėjų pajėgos ilgai dirbo įvykio vietoje, buvo nuodugniai registruojama kiekviena detalė, galinti padėti nustatyti įvykio aplinkybes. Aiškinamasi, ar opelio vairuotojas neviršijo leidžiamo greičio. Žiūrint į apdaužytas mašinas nepanašu, kad greitis galėjo būti viršytas. Įvykio vietoje, panašu, nėra jokių stabdymo žymių, opelio vairuotojui, matyt, merginos manevras buvo labai netikėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų