REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vis dar skursta daugiau nei 600 tūkstančių žmonių, kone kas ketvirtas šalies gyventojas. Anot duomenis paskelbusio Statistikos departamento, situacija per metus beveik nepagerėjo.

Lietuvoje vis dar skursta daugiau nei 600 tūkstančių žmonių, kone kas ketvirtas šalies gyventojas. Anot duomenis paskelbusio Statistikos departamento, situacija per metus beveik nepagerėjo.

REKLAMA

Tiesa, anot kitų ekspertų, Lietuvoje skursta mažiau nei skelbia Statistikos departamentas. Ekonomistai aiškina, kad absoliutus skurdas šalyje mažėja, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija priduria, kad situacija Lietuvoje stabilizavosi, ir žada, kad po metų skurstančiųjų bus mažiau.

Statistikos departamentas skurdo situaciją vertina kiekvienais metais.

Naujausiais duomenimis, 2018-aisiais žemiau skurdo ribos, tai yra gaudami mažiau nei 345-is eurus žmogui, gyveno per 600-us tūkstančių šalies gyventojų, arba beveik kas 4-as žmogus.

Vilniuje kalbinti praeiviai įsitikinę, kad skurdo mūsų šalyje iš tiesų esama.

„Vilniuje nepastebėjau, padidėjusio skurdo lygio. <…> Bet pagal viską sprendžiant, kaip žmonės parduotuvėje centukus skaičiuoja, tai gerai nepasidarė“, – kalbėjo vienas pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas jam atitarė, kad turtingesni tapo turtingesniais, „biednesni tapo biednesniais.“

Jeigu lygintumėm 9-erių metų Statistikos departamento duomenis, skurdo lygis Lietuvoje nesikeičia nuo 2009-ųjų. Tiesa, šiuos duomenis Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vertina atsargiai.

REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis tikina, kad paskelbti duomenys yra seni ir neatspindi realios situacijos.

„2018 metų statistika remiasi 2017 metų pajamomis. Tai yra pirmieji metai mūsų Vyriausybės, ministerijos, komandos, pirmieji rezultatai. Du esminiai dalykai. Pavyko stabilizuoti skurdo lygio augimą, jis paskutinius kelius metus augo. Antras dalykas užtikrinti, kad absoliutų skurdą patiriančių žmonių mažėtų.

Jeigu mes taškome pinigus į infrastruktūrą, kuria niekas nesinaudoja, tai yra tos investicijos, kurios yra reikalingos, žmonėms reikia paslaugų, reikia mokyklų, reikia gydymo įstaigų“, – komentavo viceministras.

Valdžia žada, kad kitų metų tyrimas parodys kur kas geresnius rezultatus. Esą 2018 metais įsigaliojo sprendimai, kurie reikšmingai prisidės prie skurdo lygio mažėjimo, tačiau jų įtaką pamatysime kitąmet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų