REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konflikto žiežirbos – Ukrainos saugumas sulaikė rusų tanklaivį

Papildyta 15:26 val.

 

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) kartu su karine prokuratūra sulaikė Rusijos tanklaivį „Nejma“, pernai lapkritį blokavusį ukrainiečių karinius laivus per incidentą Kerčės sąsiauryje, penktadienį pranešė naujienų agentūra UNIAN.

 

„Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad Rusijos FSB (Federalinės saugumo tarnybos) aukščiausių vadovų tiesioginiu įsakymu FSB Pasienio tarnybos atstovai įvykdė ginkluotos agresijos aktą prieš Ukrainos karinius laivus „Nykopol“, „Berdiansk“ ir vilkiką „Jany Kapu“ Kerčės sąsiauryje“ prie Maskvos aneksuoto Krymo, sakoma SBU pranešime.

Per šį incidentą, įvykusį lapkričio 25 dieną, Rusija taip pat sulaikė šių laivų, mėginusių iš Juodosios jūros nuplaukti į Azovo jūrą Kerčės sąsiauriu, 24 įgulų narius ir ruošiasi juos teisti už „neteisėtą valstybės sienos kirtimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainiečių jūreiviams gresia įkalinimas iki šešerių metų, sako advokatai.

Kremliaus kritikai perspėjo, kad Rusija rengia parodomąjį jų teismo procesą.

SBU nurodė, kad Rusijos tanklaivis „Neim“ dalyvavo blokuojant Ukrainos karinių laivų judėjimą.

REKLAMA

Ukrainos sienų apsaugos tarnyba nurodė, kad trečiadienį į Izmajilo uostą pietinėje Odesos srityje atplaukė Rusijos tanklaivis „Nika Spirit“. Ukrainiečių pareigūnai sakė nustatę, kad šis laivas yra pervadintas tanklaivis „Nejma“, panaudotas Kerčės sąsiauriui blokuoti. Manoma, kad laivą valdanti Rusijos bendrovė pakeitė jo pavadinimą, siekdama nuslėpti ryšį su minėtu incidentu.

SBU ir karinės prokuratūros pareigūnai bei pasieniečiai sulaikė „Nika Spirit“ Izmaile, atliko jame kratą, siekdama rasti su incidentu Kerčės sąsiauryje susijusių dokumentų, radijo pokalbių įrašų ir laivo žurnalų.

Taip pat buvo apklausti įgulos nariai, o laivas buvo pripažintas daiktiniu įkalčiu, todėl teismo bus prašoma leisti jį areštuoti, sakoma SBU pranešime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų