REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis etikos nepažeidė, nusprendė trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos(LVŽS) Etikos ir procedūrų komisija.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis etikos nepažeidė, nusprendė trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos(LVŽS) Etikos ir procedūrų komisija.

REKLAMA

„Ilgai svarstę nusprendėme, kad Viktoras Pranckietis nepažeidė etikos normų“, – žurnalistams sakė jos pirmininkas Leonas Apšega.

Jis teigė, kad priimdama sprendimą komisija rėmėsi protingumo ir demokratijos principais.

Anot Etikos komisijos vadovo, visi klausimai turi būti sprendžiami taip, kad nereikėtų teismų, etikos komisijų ir viso kito.

„Mes gyvename teisinėje, demokratinė valstybėje, kiekviena nuomonė turi būti gerbtina, kokia ji bebūtų, jei joje nėra įžeidimų. Kartais pas mus atsitinka taip, kad galbūt bandome primesti nuomonę. Aš esu tų dalykų priešininkas“, – teigė L. Apšega.

„Buvo keturi iš penkių komisijos narių, trys balsavo, kad nepažeidė, o vienas, kad pažeidė. (...) Toliau klausimus spręs taryba“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Šią išvadą komisija pateiks partijos tarybai.

V. Pranckiečio svarstyme be pirmininko L. Apšegos dalyvavo Eglė Stasiškienė, Inga Matukaitė ir Romas Žibas – visi komisijos nariai, išskyrus į posėdį neatvykusią Lazdijų rajono merę Ausmą Miškinienę.

REKLAMA

LVŽS priklausantį parlamento vadovą etikos sargams apskundė partijos valdyba.

Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis po valdybos posėdžio praėjusią savaitę Seime žurnalistams sakė, kad Etikos ir procedūrų komisijai nusiųsti Seimo pirmininko vieši pasisakymai, jog jis nesitrauks iš pareigų, nepaisant LVŽS tarybos sprendimo pritarti valdančiosios koalicijos sutarčiai.

Pagal šią sutartį, Seimo pirmininko pareigos teko koalicijos partneriams socialdarbiečiams.

V. Pranckietis teigė, kad parlamento vadovą skiria ir atleidžia Seimas, partija negali kištis į šiuos reikalus. Jo dabar einamų pareigų perleidimą socialdarbiečiams V. Pranckietis vadino asmeniniu R. Karbauskio kerštu jam už kritiką.

R. Karbauskis anksčiau yra minėjęs neįsivaizduojantis jokio kito sprendimo, kaip tik V. Pranckiečio šalinimas iš partijos, nes „kiekvieną dieną žeminama ir partija, ir partijos vadovai“.

V. Pranckietis savo ruožtu teigė, kad jeigu etikos sargai siūlys jį šalinti iš partijos, jis pats ją paliks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų