REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Keičiantis kariuomenės vadovybei, Gynybos štabo viršininku bus skiriamas brigados generolas Gintautas Zenkevičius, o Sausumos pajėgų vadu – brigados generolas Raimundas Vaikšnoras, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

 

Naujasis Sausumos pajėgų vadas pradės dirbti trečiadienį. Jis pakeis generolą majorą Valdemarą Rupšį, tapsiantį kariuomenės vadu.

R. Vaikšnoras kario priesaiką davė 1991 metų kovo 11 dieną tarnaudamas Lietuvos kariuomenėje. Jis buvo motodesantinio būrio ir kuopos vadu, dukart vadovavo batalionams, taip pat buvo Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" vadu.

Tarnaudamas Lietuvos kariuomenės štabuose generolas ėjo kovinio rengimo, gynybos planavimo ir operacijų valdymo karininko bei viršininko pareigas, tarnavo tarptautinės operacijos Afganistane štabe. Karininkas buvo atsakingas už pajėgumų vystymą bei operacijas Sausumos pajėgų, Jungtiniame ir Gynybos štabuose.

REKLAMA
REKLAMA

Iki paskyrimo generolas R. Vaikšnoras laikinai vadovavo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabui.

R. Vaikšnoras yra baigęs būrio ir kuopos vadų kursus Danijos karo mokykloje, štabo karininkų kursus Lietuvoje, Vokietijoje ir Švedijoje, Jungtinio vadovavimo ir generalinio štabo kursus Baltijos gynybos koledže Estijoje, baigė strateginių studijų kursą JAV sausumos pajėgų karo koledže.

REKLAMA

Sausumos pajėgų vado pareigų perdavimo ceremonija vyks trečiadienį.

Šiuo metu Mokymo ir doktrinų valdybai vadovaujantis brigados generolas G. Zenkevičius naujas pareigas pradės eiti liepos 29 dieną.

Tarnybą kariuomenėje generolas pradėjo 1991 metais Savanoriškoje krašto apsaugos tarnyboje (SKAT). Vėliau Krašto apsaugos savanorių pajėgose jis ėjo kuopos, bataliono ir rinktinės vado, mokymo centro viršininko pareigas.

2005 metais generolas taip pat vadovavo atkūrimo grupei Afganistano Goro provincijoje, vėliau buvo Lietuvos kariuomenės transformacijos projekto vadovas, taip pat vadovavo KAM Generalinei inspekcijai, ėjo vadovaujančias pareigas tarptautiniuose štabuose, o 2014 – 2018 metais G. Zenkevičius buvo Lietuvos karinis atstovas prie NATO ir ES.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų