REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjęs šeštadienis Alytuje buvo pažymėtas neeiliniu įvykiu. Pranešta, kad nuo šiame mieste esančio Tūkstantmečio tilto į upę iš didelio aukščio nukrito dviejų metų vaikas, po to nušoko 41 moteris. 

Praėjęs šeštadienis Alytuje buvo pažymėtas neeiliniu įvykiu. Pranešta, kad nuo šiame mieste esančio Tūkstantmečio tilto į upę iš didelio aukščio nukrito dviejų metų vaikas, po to nušoko 41 moteris. 

REKLAMA

Policijos atstovai naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad liepos 20-ąją buvo gautas pranešimas, jog galimai nuo tilto nušoko moteris su vaiku. Dar prieš atvykstant policijos ir medikų pajėgoms, tiek moteris, tiek jos vaikas buvo ištraukti iš upės.

Jie buvo skubiai išvežti į ligoninę. Vėliau policijos pareigūnai informavo, kad tiek moteris, tiek jos vaikas patyrė politraumas. Nors konkretūs sužalojimai nebuvo įvardyti, tačiau nukentėję asmenys liko ligoninėje. Pareigūnai tik patvirtino, kad pavojaus jų gyvybėms nėra.

Matė per atstumą

Po šio įvykio praėjus trims dienoms, su naujienų portalu tv3.lt susisiekė šio skaudaus įvykio liudininkas. Alytuje gyvenantis Drąsius atskleidė daugiau šio skaudaus įvykio aplinkybių:

REKLAMA
REKLAMA

„Tą dieną išėjau pažvejoti. Buvau įsikūręs kažkur už pusės kilometro nuo Tūkstantmečio tilto. Pamenu, kad mačiau kaip moteriškė stūmė vaikišką vežimėlį tiltu. Ji prisiartino prie pirmosios tilto kolonos.

REKLAMA

Žvejojau, todėl žvilgsnį nukreipiau į vandenį, o tada išgirdau garsų pliuptelėjimą į vandenį. Iškart buvo aišku, kad tokį garsą sukėlė ne žuvys. Pakėliau akis į tiltą ir mačiau, kad ant jo liko vežimėlis, o moteriškė perlipo turėklus ir stačiomis kojomis įnėrė į vandenį.“

Šoko ištiktas vyras surinko skubios pagalbos telefono numerį 112. „Pranešiau apie įvykį. Mane informavo, kad dėl to paties jau skambino kažkokios merginos. Vėliau pamačiau ant tilto sustojusį lengvąjį automobilį. Greičiausia, kad pagalbą iškvietė juo važiavę žmonės“, – pasakojo Drąsius.

REKLAMA
REKLAMA

Į įvykio vietą pirmiausia atvyko policijos ekipažas ir du greitosios pagalbos automobiliai. Pačios žmonių gelbėjimo operacijos vyras teigė nematęs, nes ties ta vieta upė daro vingį.

„Tik girdėjau, kaip atvykęs ugniagesys šaukė, ar abu žmones ištraukėte. Kaip vyko gelbėjimo darbai nemačiau. Tiltas yra apie 25 metrų aukščio, pasisekė, kad tie žmonės išgyveno.

Mane asmeniškai toks vaizdas labai šokiravo. Gyvenime nieko panašaus nebuvau matęs. Tada iškart baigėsi mano žvejyba, susirinkau meškeres ir patraukiau namo“, – prisiminė Drąsius.

Artimieji – šoke

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis patvirtino, kad toks įvykis yra užfiksuotas ir Alytaus skyriaus darbuotojai pradėjo situacijos tyrimą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šeima vaiko teisių apsaugos specialistams iki šiol nebuvo žinoma. Šiuo metu šeimos nariai aktyviai domisi situacija, bendradarbiauja su specialistais. Artimieji yra sukrėsti dėl to įvykio, jie patyrė šoką.“

A. Malinovskis patvirtino, kad į vandenį nuo tilto nukritusio mažamečio tėvas šiuo metu yra kartu su vaiku ligoninėje: „Situacija iš tiesų yra labai jautri. Laukiama, kol išaiškės motinos ir vaiko sveikatos situacija. Galiu pridėti, kad mažamečio sveikata gerėja, tikimasi, kad jis bus išleistas iš ligoninės jau artimiausiomis dienomis.“

Būtent tada bus nustatomas grėsmės lygis vaikams augti šioje šeimoje. Patvirtinta, kad šioje šeimoje be minėto dvimečio, dar auga ir daugiau mažamečių vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų