REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kas pakeis Širinskienę „tvarkiečių“ gretose

Papildyta 10.40 val.

Seimo narė valstietė Agnė Širinskienė portalui tv3.lt antradienį patvirtino ketinanti trauktis iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime, kurios nare tapo neseniai. Ją frakcijoje pakeis liepos pradžioje Seimo nare tapusi valstietė Audronė Jankuvienė.

Seimo narė valstietė Agnė Širinskienė portalui tv3.lt antradienį patvirtino ketinanti trauktis iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime, kurios nare tapo neseniai. Ją frakcijoje pakeis liepos pradžioje Seimo nare tapusi valstietė Audronė Jankuvienė.

REKLAMA

„Manau, kad taip įvyks“, – tv3.lt patvirtino A. Širinskienė.

Anot parlamentarės, pasitraukimo priežastimi tapo noras tęsti darbą Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės poste.

„Priežastis yra susijusi su Teisės departamento išaiškinimu, buvo pasakyta, kad frakcijos negali keisti savo kvotų. Tiesiog tokioje situacijoje Teisės ir teisėtvarkos komitetas liktų be pirmininko. O frakcijos seniūnas (Ramūnas Karbauskis – aut. past.) išreiškė lūkestį, kad vis tik tame komitete man reikės dirbti. Tai tam, kad galėčiau tęsti darbus, tiesiog turiu išspręsti šitą problemą su buvimu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje“, – sakė A. Širinskienė.

Daugiau apie pasitraukimą, anot A. Širinskienės, sužinoti bus galima po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdžio antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

A. Širinskienė prie „tvarkiečių“ prisijungė liepos 9 dieną, kad frakcija galėtų veikti po to, kai iš jos gretų pasitraukė Valentinas Bukauskas, o frakcijos narių gretos susitraukė iki šešių Seimo narių. Seimo statutas numato, kad minimalus frakcijos narių skaičius – septyni.

REKLAMA

Rado kitą seimūnę

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis portalui tv3.lt teigė, kad vietoj A. Širinskienės į „tvarkiečių“ gretas bus deleguojama valstietė Audronė Jankuvienė, Seimo nare tapusi liepos 9 dieną.

„Audronė Jankuvienė yra nauja Seimo narė, ji nepriklauso partijai, neturi pareigų vadovaujančių komitetuose, nėra seniūnų sueigos narė, pati kolegė pasisiūlė, kad nesukelti problemų frakcijai. Ji padarė tą sprendimą“, – sakė R. Karbauskis.

A. Širinskienė grįš pas „valstiečius“ kilus ginčui, ar būdama „tvarkiečių“ atstove ji gali eiti pareigas, pagal kvotą atitenkančias Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS).

REKLAMA
REKLAMA

Ši frakcija Seime A. Širinskienę yra delegavusi dalyvauti seniūnų sueigos posėdžiuose parlamente. Tačiau A. Širinskienei perėjus pas „tvarkiečius“ ji vis tiek dalyvavo seniūnų sueigoje, todėl opozicijos atstovai ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė ėmė kelti klausimą, kokiu pagrindu tai vyksta.

Anot R. Baškienės, remdamiesi Konstitucinio Teismo nutarimu Seimo teisininkai išaiškino, kad parlamentaras negali priklausyti vienai frakcijai ir atstovauti kitai.

Išreiškė dėkingumą

„Tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis žurnalistams sakė, kad jau antradienį A. Širinskienę frakcijoje gali pakeisti vienas Seimo narys iš Mišrios grupės arba valstiečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, šiandien prisijungs dar Seimo narys. Išaiškės, matyt, popietiniam posėdyje, aš tikiuos, jeigu įvyks sutikimas“, – žurnalistams teigė R. Žemaitaitis.

„Aš esu dėkingas Agnei ir suprantu, ką pastarosiomis dienomis jai teko iškęsti net iš saviškių. Tai dar kartą parodo Lietuvos žmonėms, kokia yra bjauri politika ir kaip savi žmonės gali savą žmogų niekinti ir žeminti“, – pridūrė jis.

Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai. „Tvarkiečiai“ parlamente dabar turi šešis atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų