REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį šių metų pusmetį Seimo nariai parlamentinėms reikmėms išleido 633 tūkst. eurų – yra 49 tūkst. eurų daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Pirmąjį šių metų pusmetį Seimo nariai parlamentinėms reikmėms išleido 633 tūkst. eurų – yra 49 tūkst. eurų daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

REKLAMA

Didžiausias sumas jie skyrė savo automobilių eksploatavimui, techninei priežiūrai ir remontui bei suvenyrams, rodo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos paskelbti duomenys.

Transporto priemonių išlaikymas parlamentarams vidutiniškai atsiėjo apie 330 eurų per mėnesį ar apie 2 tūkst. eurų per pusmetį.

Šios išlaidos – visą laiką užima didžiausią parlamentinei veiklai skirtų lėšų dalį.

Tačiau, kaip rodo ataskaita, vis daugiau pinigų Seimo nariai ima skirti suvenyrams. Anksčiau šios išlaidos skaičiuotos šimtais eurų, dabar tam jau išleidžiami ir tūkstančiai.

Pavyzdžiui, Seimo narė „valstietė“ Laimutė Matkevičienė šiemet suvenyrams jau išleido 2,3 tūkst. eurų, „valstietis“ Stasys Tumėnas – 2 tūkst. eurų, konservatorius Algis Strelčiūnas – 1,8 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai priklausanti Irina Rozova – 1,7 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš kitų Seimo narių šiemet išskiria Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako ataskaita. Šis politikas daugiau kaip pusę lėšų – 3075 eurus – skyrė teisinei pagalbai.

REKLAMA

V. Bakas BNS sakė šiuos pinigus panaudojęs teisinei gynybai prieš koncerną „MG Baltic“. Šis politiką apskundė teismui dėl padarytos žalos reputacijai, kai V. Bakas po parlamentinio tyrimo lygino „MG Baltic“ su organizuota nusikalstama grupe ir kalbėjo apie koncerno žalą valstybei.

„Valdyba leido man naudoti parlamentines lėšas teisinei gynybai“, – teigė Seimo narys.

„Socialdarbietis“ Petras Čimbaras nurodė 2790 eurų išleidęs pašto prekėms ir paslaugoms.

„Aš jau šešerius metus Seime dirbu ir visada tiek pat išleidžiu. Sumoku paštui už išnešiojimą, spausdinu kalėdinius ir velykinius atvirukus bei taip pasveikinu rinkėjus“, – BNS sakė P. Čimbaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir taip darysiu dar dvejus metus, kol būsiu Seime“, – pridūrė parlamentaras.

Šiauliuose gyvenanti opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen 1024 eurus sumokėjo už taksi ir viešąjį transportą, konservatoriui Sergejui Jovaišai 2163 eurus kainavo biuro ir kompiuterinės įrangos nuoma.

Konservatorius Mykolas Majauskas po 2,2 tūkst. eurų skyrė pašto paslaugoms ir Seimo nario veiklos ataskaitai paskelbti. Jo frakcijos kolegė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė savo ataskaitai išleido per 3 tūkst. eurų.

Parlamentinei veiklai šiemet nė cento neišleido konservatoriai Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų panaudojo 1226 eurus gėlėms ir viešosios informacijos rengėjų paslaugoms. Premjeras Saulius Skvernelis išleido 691 eurą, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius – 236 eurus.

Turtingiausias parlamentaras valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis per pusmetį parlamentinėms reikmėms išleido 1320 eurų. Jis mokėjo už biuro ir kompiuterinės technikos nuomą, viešosios informacijos rengėjų paslaugas, transporto nuomą ekskursijai į Seimą, pirko gėlių, kanceliarinių prekių.

Per mėnesį parlamentarai įvairioms su jų veikla susijusioms išlaidoms gali skirti apie 1 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų