REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija penktadienį pranešė paskelbusi oficialią vieno iš „Lapinų“ gaujos lyderių Remigijaus Byčiaus, pasislėpusio nuo paskirtos bausmės, paiešką.

Policija penktadienį pranešė paskelbusi oficialią vieno iš „Lapinų“ gaujos lyderių Remigijaus Byčiaus, pasislėpusio nuo paskirtos bausmės, paiešką.

REKLAMA

Jo oficiali paieška paskelbta prieš mėnesį – birželio 18 dieną, pranešė Kriminalinės policijos biuras.

Policijos duomenimis, R. Byčius Lietuvos apeliacinio teismo gegužės 29 dieną įsiteisėjusiu nuosprendžiu pripažintas kaltu, kad, veikdamas organizuotoje grupėje, gabeno ir laikė labai didelį kiekį psichotropinių medžiagų, ir nuteistas laisvės atėmimu 12 metų.

„Pareigūnai ragina ieškomą Remigijų Byčių prisistatyti į artimiausią policijos įstaigą ir primena, kad jeigu nuteistasis po nuosprendžio įsiteisėjimo vengia atlikti bausmę, senaties eiga sustoja“, – rašoma Kriminalinės policijos biuro pranešime.

Policija prašo žinančiuosius ką nors apie R. Byčiaus buvimo vietą pranešti numeriu 112 ir garantuoja anonimiškumą.

Dėl vengimo atlikti bausmę nuteistojo atžvilgiu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, už tai jam gresia dar dviejų metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA

„Remigijus Byčius drąsiai gali būti vadinamas tikrų tikriausiu sėkmės džentelmenu – ne kartą įkalintas ir kartu su kitais nusikalstamo pasaulio autoritetais dėl labai sunkių nusikaltimų baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras vis sulaukia išskirtinio teisėjų nuolankumo“, – rašo Kriminalinės policijos biuras.

REKLAMA

2016 metais teisėsauga perdavė teismui bylą dėl organizuotos grupės asmenų neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais, šių medžiagų platinimo, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, dokumentų klastojimo ir disponavimo netikrais pinigais.

R. Byčiui buvo paskirtas 20 tūkst. eurų užstatas, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

2018 metais Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje ir R. Byčiui skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Kitiems organizuotos grupės nariams už apysunkius, sunkius ir labai sunkius nusikaltimus teismas skyrė griežtas bausmes: Dmitrijus Kravcovas, pravarde Demonas, nuteistas 14 metų nelaisvės, Genrikas Šafranovičius – 11 metų nelaisvės, Jevgenijus Levickis – 13 metų nelaisvės, Darius Pavlovskis – 11 metų nelaisvės.

Nesutikdami su nuosprendžiu, organizuotos grupės nariai ir jų gynėjai pateikė apeliacinius skundus, prašydami sušvelninti skirtas bausmes.

2019 metais Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija organizuotos grupės narių skundus atmetė ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį.

Tačiau teismo sprendimu organizuotos grupės nariai iki nuosprendžio įsigaliojimo datos palikti laisvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Byčius išklausęs Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą pasislėpė ir slapstosi nuo teisėsaugos institucijų bei iki šios dienos vengia atlikti skirtą laisvės atėmimo bausmę.

R. Byčius yra asociacijos „Kalinys“, kurios tikslai yra suimtųjų bei nuteistųjų asmenų teisių gynimas, bei kalinimo sąlygų gerinimas Lietuvos įkalinimo įstaigose, vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų