REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Koalicijos partijų lyderių susitikimas su Prezidentu (nuotr. Fotodiena)

Valdančiosios koalicijos partijų lyderiai susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda aptarti vyriausybės formavimo. Prezidentas išreiškė palaikymą trims dabartinio ministrų kabineto nariams.

6

Valdančiosios koalicijos partijų lyderiai susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda aptarti vyriausybės formavimo. Prezidentas išreiškė palaikymą trims dabartinio ministrų kabineto nariams.

REKLAMA

Su prezidentu Gitanu Nausėda susitiko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemar Tomaševski.

Primename, kad Vyriausybės sudėtis atnaujinama dėl naujos koalicijos sutarus „valstiečiams“, „socialdarbiečiams“, „tvarkiečiams“ ir Lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškai šeimų sąjungai bei premjerui Sauliui Skverneliui grąžinus įgaliojimus praėjusią savaitę prisiekusiam G. Nausėdai.

 

Po susitikimo G. Nausėdos patarėjas Povilas Mačiulis sakė, kad konkrečių personalijų nelietė, bet G. Nausėda paminėjo keletą ministrų, kurių darbą vertino labai gerai ir jis tikisi, kad jie tęs darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas išskyrė krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį, finansų ministrą Vilių Šapoką ir ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių. P. Mačiulis minėjo, kad G. Nausėda norėtų bendradarbiauti ir užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

REKLAMA

„Prezidentas akcentavo, kad renkant ministrus yra svarbiausia ne lojalumas partijai, o atsakomybė, reputacija“, – kalbėjo P. Mačiulis.

Prezidento patarėjo teigimu, nėra nė vieno ministro, kurio šalies vadovas nenorėtų matyti ministro poste.

„Prezidentas raudonų kortelių nedalina“, – sakė P. Mačiulis.

P. Mačiulis minėjo, kad prezidentui svarbu, kaip vyriausybės programoje atsispindės gerovės valstybės vizija.

Prieš inauguraciją G. Nausėda abejojo dėl socialinės apsaugos ir darbo bei žemės ūkio ministrų veiklos.

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui klausimų tik daugėja, teigė P. Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad jeigu jis bus teikiamas į ministrus, per susitikimą su prezidentu tie klausimai tikrai bus liečiami“, – kalbėjo patarėjas.

Žemės ūkio ministras pasikeis, šią poziciją atidavus „socialdarbiečiams“.

Koalicijos partneriai kalbėjo apie planus

Valstiečių lyderis R. Karbauskis dėkojo prezidentui už pakvietimą.

„Svarbiausia vertybė, kad esame suformavę valdančiąją daugumą, kuri gali tęsti darbą“, – sakė valstiečių lyderis.

Valstiečių lyderis teigė, kad susitikimo dalyviai sutarė, jog inauguracijos metu minėti akcentai sutampa su valdančiosios koalicijos programoje esančiomis dalimis.

„Mes turime bendrą interesą – išsaugoti stabilumą Lietuvoje, gerinti žmonių gyvenimą, jų gerovę“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas tvirtino, kad G. Nausėdos gerovės valstybės vizija atsispindi ir koalicijos programoje.

R. Karbauskis minėjo, kad gali keistis atsakomybės sritys, kurios buvo susiderėtos derybų metu. Valstiečių lyderio teigimu, taip nutiko dėl to, kad prezidentas nori matyti R. Karoblį krašto apsaugos ministro poste, nors šis portfelis buvo pažadėtas „tvarkiečiams“.

R. Žemaitaitis teigė, kad jo partija pateikė dvi kandidatūras į krašto apsaugos ministrus, viena iš jų – R. Karoblio. Jeigu ministru liktų R. Karoblis, R. Žemaitaičio teigimu, „tvarkiečiai“ pretenduotų į kito ministro portfelį ir nesitenkintų tik viceministrų portfeliais.

G. Kirkilas džiaugėsi naujuoju prezidentu.

„Šis prezidentas turi demokratišką požiūrį, buvau pasiilgęs šito“, – sakė G. Kirkilas.

REKLAMA

„Socialdarbiečių“ lyderio nuomone, Andrius Palionis tinka į žemės ūkio ministro postą, nes yra patyręs politikas, jau kelis kartus yra išrinktas į Seimą, pats kilęs iš žemės ūkio krašto.

„Manau, kad A. Palionis bus patvirtintas“, – sakė G. Kirkilas.

Politikas patikino, kad L. Linkevičius liks užsienio reikalų ministru.

V. Tomaševski sakė, kad pokalbis buvo darbinis, bet nuoširdus.

„Jaučiame pokyčius prezidentūroje“, – tvirtino LLRA-KŠS lyderis.

V. Tomaševski neatskleidė, ką siūlo į vidaus reikalų ir susisiekimo ministrus. Kaip šiandien paskelbė portalas tv3.lt, LLRA-KŠS į susisiekimo ministrus turėtų siūlyti Vladislav Kondratovič, o vidaus reikalų ministru turėtų tapti Seimo narys Jaroslav Narkevič.

Seime balsavimas dėl pritarimo skirti Saulių Skvernelį ministru pirmininku ir dėl vyriausybės programos, jeigu keisis daugiau nei vienas dabartinio ministrų kabineto narys, vyks kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų