REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujojoje Vyriausybėje tikrai keisis mažiausiai trys ministrai, sako laikinai pareigas einantis premjeras Saulius Skvernelis.

Naujojoje Vyriausybėje tikrai keisis mažiausiai trys ministrai, sako laikinai pareigas einantis premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

„Iš esmės tikrai keisis ne mažiau nei trys ministrai. Ne paslaptis – sritys, kurios pagal koalicijos susitarimą atitenka „socialdarbiečiams“ ir lenkams“, – žurnalistams penktadienį Seime sakė Vyriausybės vadovas.

Daugiau detalių dėl Vyriausybės formavimo S. Skvernelis žada pateikti antradienį po Seimo balsavimo dėl pritarimo vėl skirti jį premjeru.

S. Skvernelis Vyriausybei vadovauja nuo 2016 metų pabaigos. Po prezidento rinkimų gegužę jo vadovaujama Vyriausybė, kaip numatyta Konstitucijoje, grąžino įgaliojimus, kad pasitikrintų pasitikėjimą Seime.

Jis kol kas neatskleidžia, ar bus keičiami iškart keli, ar tik vienas ministras. Dabar pakeitus daugiau nei vieną ministrą, Seimas turėtų balsuoti ne tik dėl S. Skvernelio skyrimo premjeru, bet ir dėl Vyriausybės programos, nes bus pasikeitę daugiau kaip pusė ministrų nuo Vyriausybės įgaliojimų gavimo 2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar nespėliokime, viskas yra realu“, – sakė premjeras, paklaustas, ar realu, kad pradžioje bus pakeistas vienas, vėliau – dar keli ministrai.

Jis taip pat sako, kad prezidentui teiktų ir moterų kandidatūras į ministrus, jei jas pasiūlys koalicijos partneriai.

REKLAMA

„Jei bus tokie pasiūlymai man, be abejo, siūlysiu ir moteris“, – teigė jis.

Prieš kelias savaitės koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų